avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna seara!Sunt o mamica aflata in concediu pentru cresterea copilului si as vrea sa stiu daca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma intorc la munca cu 2 sau 3 luni inainte ca fetita mea sa faca 2 ani.Mentionez faptul ca fetita s-a nascut pe 05.02.2015, eu am beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului incepand cu data de 20.03.2015 iar sotul meu nu doreste sa intre in concediu pentru cresterea copilului acea luna de zile care ii este acordata potrivit legii.Daca ati putea sa-mi spuneti mai exact cu ce data ar trebui sa-mi reiau activitatea.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 22 Septembrie 2016
Art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).
....

Asadar, daca veti reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani, indiferent daca tatal copilului intra sau nu cel putin o luna in CCC.

.... Mentionez faptul ca fetita s-a nascut pe 05.02.2015 ....

In speta, va trebui sa va reluati activitatea inainte de 05.12.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Vlaicuandreea Vlaicuandreea Bună ziua, am și eu o întrebare mai primesc stimulentul de inserție pana la 3 ani dacă ma întorc mai repede cu 60 de zile, la munca, în condițiile în ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)