avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune plata prin transfer bancar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune plata prin transfer bancar

Buna..am fost inselata.Am trimis un colet in Londra si persoana respectiva trebuia sa imi bage banii in cont.Mi-a trimis dovada ca ar fii bagat banii in cont eu am dat drumul la colet dar apoi vroia dovada ca am pus coletul dar totul era facatura.De abia acum mi-am dat seama.Spuneti-mi ce este de facut.Precizez ca i-am dat nume, adresa, nr de cont, cod swift.Imi poate folosii si datele ? Sa imi fac alt cont ? va rog raspundeti-mi daca mai pot sa-mi recuperez produsul unde apelez si daca ii necesar sa imi schimb datele de la banca..multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:50, 23 Septembrie 2016
Trebuia sa verificati mai bine si nu doar pe ceva incert.

E greu de spus daca veti recupera produsul.
O plangere penala e greu de solutionat.

si legat de datele ce le-am dat numele adresa nr de cont si codul swift ?
Nu vad ce ar putea face cu un nume si un cont de banca (in realitate oricine poate colectiona astfel de date, de pe documente oficiale, de pe facturi, de pe tot felul de hartii).
Codul swift, este un cod de banca si nimic mai mult, adica nu-i foloseste la nimic.
Adresa, nu stiu de ce ar fi fost necesarsa-i dat adresa completa pentru o plata prin banca, dar dvs. stiti despre ce este vorba acolo.
In principiu, as spune ca nu este nevoie sa faceti schimbari pe la banca.

Cat priveste plangerea cu privire la persoana respectiva, conteaza cine este persoana, cetatenie, domiciliu si alte aspecte legale de eventuala fapta penala si discutia in sine.
Poate chiar va trimite banii dupa ce deschide pachetul (zic poate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Escrocherie sentimentala ContSters332431 ContSters332431 buna ziua stiu ca suna ciudat dar nu este de ris ..avind cont pe un site de socializare am intrat in vorba cu un cetatean care se dadea american dupa citeva ... (vezi toată discuția)