avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte

administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau firma care se ocupa cu administrare de imobile , care sunt pasi de urmat in acest scop conform Legi 230/2007 :
- Se convoava adunare generala ?
- Decide comitetul executiv ?
- Hotoraste doar presedintele ?
-Sunt obligatoriu ce-l putin trei oferte ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:00, 1 Octombrie 2016
d-nul Adrian insistati ca instalatorul nu poate fi "angajat" la 2 noaptea , ipotetic, omul a fost chemat sa rezolve o avarie ( ca este gasit pe internet ,in ziare sau cunostinta cuiva) omul termina treaba si isi primeste bani pe manopera tot ipotetic instalatorul nu este persoana fizica autorizata ,nici nu are firma , in aceste conditii se poate incheia o conventie civila ,ca se face noaptea /ziua aceasta conventie trebuie facuta ,comitetul executiv decat constata , nu mai poate lu-a decizii ptr ca avaria s-a reparat si instalatorul a plecat acasa cu bani .
In ce priveste citatul din lege este corect dar va rog sa citati si atributiile comitetului executiv ,ptr ca referitor la actiunile in instanta CE are dreptul sa INITIEZE in consecinta comitetul executiv INITIAZA si presedintele REPREZINTA , si atunci eu cred ca reprezentarea se face in urma unei decizii care se consemneaza in dosarul de decizii al comitetului executiv ....gresesc?
Da, gresiti!
Ca sa intelegeti ori sa va pot eu sa va inteleg, deveniti presedintele unei asociatii de proprietari, gestionati-o si ne povestiti din experienta dumneavoastra. Eu incerc sa explic modul de gestionarea a unei asociatii prin aplicarea legii in activitatea curenta, concreta. Nu cred ca un comitet poate formula cerea in instanta si nu cred ca vor merge impreuna in instanta membrii comitetului sa sustina cauza asociatiei.
"ne invartim in jurul ciresului" eu nu am spus ca, comitetul executiv sa mearga in instanta , eu spun ca potrivit legi , comitetul executiv in sedintele lunare , poate lu-a decizii in ce priveste buna functionare a asociatiei , aceste decizii pot fi in vederea angajari /demiteri ,completarea Carte Tehnica ,initierea unor actiuni in instanta ,etc ,aceste decizii se semneaza de toti membri comitetului si se arhiveaza in dosarul de decizii , in baza acestor decizii presedintele actioneaza exact cum spuneti si dumneavoastra ,semneaza cereri ,inscrisuri etc ,
in ce priveste exemplu meu ipotetic de la 2 noapte , fiind o situatie de urgenta presedintele poate decide si singur dar la urmatoarea sedinta a comitetului da "socoteala " demersului sau ptr a se consemna in procesul verbal de sedinta lunara a comitetului
@timpuriu
Vă erijaţi în cunoscător al Legii 230/2007 cât si a HG,1588/2007.Deşi sunt bine definite atribuţiile Preşedintelui cât si a Comitetului Executiv, refuzaţi să daţi girul Preşedintelui în luarea de hotărâri. Nu dvs. l-aţi ales, atunci nu prezenta garanţii? Sunteţi membru al C.E, aţi participat la şedinţa C.E. in care a fost contactată firma de administraţie, ştiţi măcar dacă a avut loc o astfel de şedină, ce oferte s-au primit, cum s-a negociat? Mai degrabă citesc în postarea dvs. o frustare că nu a fost convocată A.G. pentru a vă informa şi cere avizul. Sper că şi exemplul cu avaria de la ora 2 noaptea este o metaforă.La acea oră, ce ar putea să facă mai mult decăt să dispună oprirea apei, urmănd ca la primele ore ale zilei să contacteze un depanator? Ar trebui să vă documentaţi, să intrebaţi Preşedintele daca asociaţia dvs. are contract de servis cu o firmă autorizată. Nu confundaţi Preşedintele care trebuie să fie locatar al imobilului cu administratorul, care nu trebuie să fie neaparat locatar al imobilului, dar care este un simplu salariat, plătit de asociaţie.Toate sesizările le primeşte Preşedintele care la rândul lui le pune în discuţia C.E. şi dispune în funcţie de prioritate, modul şi termenii de execuţie. Administratorul este executantul, nu factor de decizie. Numirea administratorului
s-a făcut legal.
Şi necazul cel mare este că nici un locatar nu-şi asumă responsabilitate funcţiei de Preşedinte, de administrator, nici nu participă la A.G., dar toţi sunt cunoscători ai legii ( la colţul blocului), toţi aşteaptă să vină cineva să rezolve problemele.
cred ca s-au dus timpurile cand un singur "om" le facea pe toate , legea prevede, cum spuneti, atibutii clare, exact in sensul ptr a impiedica "dictatura" presedintelui , cum am si spus sunt unele decizii care trebuiesc luate de urgenta , cine poate lua aceste decizii decat presedintele ? iar alte decizii pot sa astepte sedinta comitetului executiv ,d-nul Petrica ptr stiinta dumneavoastra presedintele trebuie sa fie propietar si nu locatar ( este o mica diferenta ) frustare nu este dar o mai buna transparenta in ce privesc deciziile care se iau nu strica , mai ales daca un singur om angajeaza intreaga asociatie intr-un contract si ptr care in schimbul munci prestate se plateste un pret destul de mare in comparatie cu alte oferte , traim si noi intr-o lume si intrebam colegi de serviciu ,rude ,prieteni cat platesc ptr administrator si cand auzim diferenta de pret ,nu se justifica sa ne punem intrebari ? de ce presedintele s-a grabit ( chiar si legal) sa incheie un contract fara sa astepte sau sa convoace sedinta comitetului executiv ? domnilor presedinti oare nu credeti ca aveti atitudine de patroni ? numai dumneavoastra contati restul.................

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)