avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Abuz firma de telefonie și violarea vieții private
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Abuz firma de telefonie și violarea vieții private

Bună seara,

Vă aduc în vedere următoarele problemă, încerc cât mai pe scurt.

Am trimis, relativ recent, un telefon în service-ul unei companii de telefonie mobila S.A.
Acesta mi-a fost returnat după aproape două săptămâni cu garanție anulată pe motiv de șoc mecanic. Fiind telefonul meu personal și știind prin ce „a trecut”, și anume că nu a suferit niciodată un șoc mecanic, am refuzat ridicarea acestuia și am formulat o sesizare.
Ulterior, la sugestia unei persoane, am ridicat telefonul și l-am trimis în service-ul producătorului pentru o a doua expertizare, cu riscul de a plăti constatarea și transportul în cazul în care cea de-a doua expertiză ar fi coincis cu cea inițială.
N-a fost așa, iar în urma constatărilor făcute de către tehnicienii producătorului, s-a decis înlocuirea terminalului, pe care deja l-am recepționat, totul în baza garanției de la compania de telefonie mobila, fără absolut niciun cost suplimentar.
Între timp a sosit și răspunsul la sesizarea mea de la compania de telefonie mobila prin care am fost înștiințat că nu se poate da curs acesteia.
Dintr-o eroare umană, presupun, în pachetul în care se afla noul telefon nu a venit și procesul verbal de constatare tehnică întocmit în urma efectuarii expertizei de către service-ul producătorului. În urma unei solicitări scrise din partea mea, l-am recepționat pe e-mail săptămâna trecută (16.09.2016).
Având ambele procese de constatare la mână (compania de telefonie mobila + producător), am formulat o sesizare scrisă către compania de telefonie mobila prin care am cerut un punct de vedere referitor la concluziile contrare ale celor două procese de constatare și o explicație pentru acestea.
Am fost sunat de o domniță, ieri 22.09, care a încercat să-mi explice că și ei, la rândul lor au solicitat o explicație de la service-ul producător, care le-ar fi transmis faptul că „s-a făcut o excepție în privința mea” și am primit un telefon nou ca gest de bună voință.
Ceea ce nu cunoștea respectiva domniță, și i-am spus eu, este că eu deja vorbisem cu producătorul, cerând și primind o confirmare verbală din partea acestuia cum că telefonul nu a fost un cadou și în urma expertizării acestuia s-a decis înlocuirea lui. Doamna de la compania de telefonie mobila a rămas cam fără grai și m-a rugat să transmit, dacă doresc, procesul verbal de constatare al producătorului către echipa service a companiei de telefonie mobila.

Aici începe partea simpatică.

Astăzi, căutând e-mail-ul cu pricina, cel cu procesul verbal primit de la producător, am sesizat că-mi lipsește. Am presupus prin absurd că l-am șters din greșeală, problema e că mail-ul nu se regăsește nici în folderul cu scrisori șterse, iar pe acela nu-l golesc niciodată. După ce am transmis un nou e-mail producătorului prin care l-am rugat să-mi mai transmită încă o dată procesul verbal, am investigat mai departe. Am descoperit că astăzi, ora 16.37, au avut loc două logări cu succes în contul meu de e-mail, din București (eu fiind din Drobeta Tr. Severin), de pe IP-ul 109.166.128.60, pe care dacă-l căutați o să aflați că aparține companiei de telefonie mobila S.A.

Spuneți-mi, vă rog, ce să cred? Pentru că pare un subiect desprins din filme cu corporații diabolice.

Precizez că domnița de la compania de telefonie mobila m-a întrebat cum mă poate împăca pentru acest neajuns și i-am spus că vreau un comunicat de presă din partea lor prin care să-și recunoscă greșeala, întrucât sunt convins că nu sunt primul client căruia i-a fost anulată garanția pe motiv (fals) de șoc mecanic, doar că nu sunt mulți alții care să meargă mai departe de atât.

Vă rog să mă ajutați cu un sfat: vreau să dau compania de telefonie mobila în judecată pe obligația de a face, dar am neclarități cum/ce să cer pentru a face publice politica și practicile acestei corporații.
De asemenea, consider că am dovezi clare că cineva de la compania de telefonie mobila S.A. mi-a accesat contul de e-mail (implicit mi-a șters și e-mail-ul ce conținea procesul verbal de constatare al producătorului și care îl contrazicea pe cel al service-ului companiei de telefonie mobila), ceea ce constituie infracțiune de violare a vieții private și violare a secretului corespondenței.

Orice sugestie este binevenită!

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi!

Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: newuser5421 , utilizator 09:42, 27 Septembrie 2016
Scuze ca intervin,nu sunt specialist,dar daca terminalul vechi a ramas la producator,chiar daca nu poate fi folosit de d-nul convlad,daca avea adresa de mail deschisa,de pe acest terminal se putea intra pe adresa de mail şi şterge e-mail-ul cu pricina.Repet nu sunt specialist dar folosesc doua telefoane şi un calculator şi intru de pe toate trei pe aceeaşi adresa de mail.
Este o idee coerentă, fără îndoială, dar am avut grijă să dau o resetare generală a telefonului înainte de a-l trimite, care, zic eu, a șters toate conturile personale de pe telefon.


Pe Hotmail există posibilitatea de „recover deleted messages”, în cazul ștergerii permanente, dar accesarea ei nu a returnat e-mail-ul dorit. Am trimis încă de vineri un e-mail producătorului, dar văd că întârzie să răspundă. Mâine încerc din nou.


Interventie moderator:va rog sa nu postati consecutiv daca va aflati in interiorul celor 30 de minute in care puteti edita ultimul raspuns. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Birou-De-Mediator a scris:

Pentru ca cineva sa intre pe contul dvs. de hotmail trebuie sa aiba credentialele, obtinute ori de la persoana care le stie, ori sa aveti instalat un keylogger de cineva interesat in a va afla datele personale.
Trebuie sa sti ca atata timp cat navigati pe net, exista acest risc. Nu exista bulletproof care sa reziste in timp, la nesfarsit, pentru ca se creeaza chei pentru acesta.


Mă bucur că pe acest site este și o persoană autorizată pentru verificarea securități anumitor servicii! Stimată doamnă, când afirmați cele de mai sus pe ce vă bazați? Kali Linux vă spune ceva? Aveți pregătire în domeniu?
In ceea ce privește logarea pe București depinde către ce nod a fost asignat serviciul (IP-ul)... Poți fi la Bacău și IP-ul să fie de Timișoara (exagerez puțin) iar datele din e-mail se pierd de multe ori din neatenție sau necunoaștere a folosiri unui serviciu (nu zic că-i cazul de față)... Mai departe nu comentez dar recomand ca atunci când se încearcă "învinovățirea" cuiva să cântărim bine faptele... există "efectul de bumerang" și uneori e al naibi de neplăcut!
(să știi sau să ști - aceasta-i întrebarea)


Interventie moderator: stimate domn va invit sa cititi cu atentie subiectul postat de initiatorul topicului, si sa va spuneti parerea in consecinta, fara a fi off-topic. Pentru a nu fi obligata a va sterge mesajele, va rog cititi Regulamentul de Forum inainte de a mai posta. In mod special incercati sa intelegeti ce inseamna atacul la persoana sau mesajele menite sa provoace userii. (art.2.2)
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Mulțumesc pentru informații. Dețin respectivul e-mail de aproape 15 ani și pot spune cu certitudine că pierderea datelor din e-mail nu mi se datorează. După cum am menționat și anterior, chiar dacă ștergeam mail-ul, acesta trebuia să se regăsească în folderul cu „Deleted”, folder pe care eu nu-l golesc niciodată, acesta golindu-se automat după o anumită perioadă extinsă de timp. Chiar și așa, respectivul folder, are în josul paginii o opțiune care se intitulează așa: „Recover deleted messages” și se referă la mesajele șterse permanent. Acționarea opțiunii nu relevă nimic.
Mai mult decât atât în căsuța de căutare, dacă introduc denumirea producătorului, îmi apare ca autofill, așa: nume.prenume@producător.ro, acesta fiind adresa de e-mail de la care eu am primit procesul verbal. Însă căutarea propriu-zisă, de asemenea nu evidențiază nimic.
Eu am cântărit bine faptele și am încercat, pe cât posibil, să nu arăt direct cu degetul, de aceea am și folosit sintagma „consider”. În continuare consider că respectivul e-mail nu s-a evaporat ca prin minune. De altfel, este singurul care îmi lipsește și pe care l-am avut timp de o săptămână, dar al cărui atașament nu am avut inspirația de a-l salva în calculator.
Macar pana se rezolva problema asta, incearca sa setezi un forwarder, asa macar stii ca ai o copie sigura undeva :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site și pagină de facebook ''furate'' de un fost angajat. cum se poate acționa legal împotriva lui și pentru recuperarea accesului? Sorin M Sorin M Un fost angajat a confiscat site-ul firmei si pagina de Facebook, pe care le foloseste ca sa denigreze societatea si conducerea ei. A schimbat parolele de ... (vezi toată discuția)
Cont email spart Vanda5 Vanda5 Cred ca cineva mi-a intrat in contul de email. Exista vreun termen in care se poate face plangere? (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii - reparatie telefon, intentie de accesare date private in service andreiratiu92 andreiratiu92 Buna seara, Vin cu urmatoarea problema: Ulterior am trimis catre service, un telefon mobil. Problema? Telefonul s-a blocat, s-a inchis, nu a mai pornit ... (vezi toată discuția)