avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament primit cadou si cerut inapoi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament primit cadou si cerut inapoi

In anul 1996, tatal meu (necasatorit), a cumparat din banii lui un apartament pe numele meu . Motivul a fost sa nu mai fie nevoie de succesiune dupa decesul lui, eu fiind unica mostenitoare. Contractul de vanzare- cumparare a fost intocmit la un notariat. In prezent, tatal meu in varsta de 84 ani, implicat intr-o relatie de concubinaj, imi solicita sa-i returnez apartamentul sau contravaloarea acestuia. Intrebarea mea este daca tatal meu poate sa castige acest apartament, dandu-ma in judecata?
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 22:54, 24 Septembrie 2016
Exista vreo mentiune in act care sa aminteasca de tatal dvs? In ce sens este dispozitia aceea (daca ea exista)?

Nu exista nucio mentiune.
Daca exista un contract de vanzare cumparare iar dvs. sunteti cumparatorul, si tatal nu apare mentionat nicaieri... puteti sta linistita. Totusi, cred ca este vorba doar de un conflict copil-parinte, pe care il puteti incheia folosind tact, rabdare si...timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune BOSKY BOSKY Cum pot face succesiunea dupa tatal meu daca parintii mei au trait in concubinaj din 1978 anul nasterii mele, fiind casatoriti cu alte persoane.In anul 1996 ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara sa consulte cu sotia Cosrot Cosrot Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am ... (vezi toată discuția)