avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclama stradala/ bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclama stradala/ bloc

Buna ziua,

Pentru montarea unei reclame cu sigla firmei pe un bloc de locuinte este necesar doar acordul asociatiei de proprietari? sau este nevoie de autorizatie de la primarie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:54, 26 Septembrie 2016
Buna ziua, aveti nevoie de acordul a cel putin 50 +1 din locatari, avizat de Asociatiia de Propriatari si din partea Primariei de Autorizatie de constructie si Certificat de urbanism.
m_art a scris:
Pentru montarea unei reclame cu sigla firmei pe un bloc de locuinte este necesar doar acordul asociatiei de proprietari? sau este nevoie de autorizatie de la primarie?

Fatada blocului, peretii exteriori si terasa sunt in proprietatea comuna iar acestea sunt gestionate de asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari poate inchiria aceste parti comune catre terti pentru amplasarea firmei, banere... In functie de amplasarea acestor firme, a siglei, conducerea asociatiei poate, in unele cazuri, sa incheie contract fara a solicita acordul proprietarilor iar in alte situatii conducerea asociatiei trebuie sa obtina acodul cel putin a celor direct afectati (poate cei e la ultimul etaj, poate cel caruia i se instaleaza ceva pe peretele lui sau pe balconul lui...
Daca modalitatea de inchiriere a spatiilor comune se hotaraste la nivelul asociatiei, de exemplu in adunarea generala, atunci lucrurilese simplifica si comitetul executiv reprezentat de presedinte duce la indeplinire hotararea adunarii generale, incheind contracte de inchiriere in limitele hotararui AG.
Dar, asa cum s-a mai spus, pentru amplasarea unei firme pe bloc, pefatada blocului, cel ce vrea sa amplaseze aceasta semnalistica, trebuie sa faca demersurile si sa obtina avizele si acordul primariei.
Pe un acord dat de primarie o sa vedeti ca printre alte conditii, primaria cere ca firma sa obtina acordul asociatiei, de fapt a presedintelui asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare reclame pe fatada imobilului Rusty Rusty La parterul blocului este un magazin care a amplasat pe fatada blocului reclame luminoase si sigla (logo+banner) fara acordul asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)