avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt vinovat de un accident. Imi platesc spitalizarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt vinovat de un accident. Imi platesc spitalizarea chiar daca sunt asigurat?

Buna ziua,

In cazul unui accident rutier al carui vinovat sunt eu, trebuie sa imi platesc cheltuilelile de spitalizare chiar daca sunt asigurat?
Mentionez ca a fost un accident din culpa, plus de asta cel sifonat sunt eu, soferul celalalt e bine, sanatos :=D> . Partea de daune materiale s-a rezolvat cu asigurarea.

Numai bine,
Rares
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Roxana Neagu, administrator
Cel mai recent răspuns: potpal , utilizator 18:09, 14 Ianuarie 2017
Buna ziua,
din pacate,da.CAS nu acopera cheltuielile cauzate de vatamari in urma accidentelor rutiere,agresiune fizica,violente.etc.
Am inteles... multumesc.

Numai bine,
Rares
Legea 95/2006-actualizata- :''art.313 (1) Persoanele care prin faptele lor aduc prejudicii sau daune sănătăţii ALTEI persoane răspund potrivit legii şi sunt obligate să suporte cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către casele de asigurări şi constituie venituri ale fondului. ''.Internarea dv.in urma accidentului rutier este URGENTA MEDICALA,urgentele sunt spitalizate gratuit ( nu intereseaza calitatea de asigurat sau nu,viata/sanatatea dv.a fost in pericol).Sunteti obligat sa suportati cheltuielile de spitalizare pt.CELELALTE persoane accidentate si internate,NU SI PT.PROPRIA PERSOANA. ! Nu cred ca spitalul va cerut sa va platiti spitalizarea.
Din pacate Legea 95/2006 a fost modificata prin Legea 132/2014,art.313 a devenit art.320.Extras din Legea 132/2014,art. 35 : La articolul I, dupa punctul 117 se introduce un nou punct, punctul 117^1, cu urmatorul cuprins:
"117^1. La articolul 313, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
*Art. 313
(1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sanatatii altei persoane, precum si daune SANATATII PROPRIEI PERSOANE, din culpa, raspund potrivit legii si AU OBLIGATIA SA REPARE prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentand cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata. Sumele reprezentand cheltuielile efective vor fi recuperate de catre furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile avand ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale caselor de asigurari de sanatate si dobandesc calitatea procesuala a acestora, in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata.*"Asta inseamna bataie de cap pt.spital,obligat sa recupereze chelt.de spitalizare pt.toate urgentele de la cei internati,indiferent de vinovatie.Internatii ,dupa ce platesc,urmeaza sa dea in judecata spitalul,sa deschida proces pt.stabilirea vinovatiei,recuperarea banilor achitati atunci cand alta persoana e vinovata de accident.Pe hartie totul e frumos,dar spitalele nu recupereaza aproape nimic,e nevoie de juristi,chelt.de judecata enorme,procese inutile-cel internat e declarat AUTOMAT VINOVAT !! -O absurditate,dar de,e lege,ne-am spalat pe maini,am recuperat banii-vorba vine -justitia va judeca mii,zeci de mii de procese absurde, inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier PaulHaiducu PaulHaiducu Un pensionar a facut un accident rutier, soldat cu persoane accidentate grav in autoturismul sau. Soferul pensionar nu a fost baut si avea doar asigurarea auto ... (vezi toată discuția)
Este normal să-mi plătesc eu zilele de spitalizare după accident cu autovătămare? avramvasile avramvasile Este normal să plătesc eu zilele de spitalizare în urma unui accident cu autovătămare? (vezi toată discuția)
Accident bicicleta gheorghelupu gheorghelupu doresc sa aflu si eu daca se platesc cheltuieli de spitalizare in urma unui accident de bicicleta.Toata intimplarea este in felul urmator,este vorba despre ... (vezi toată discuția)