avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Verificare inregistrare dosar la judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Verificare inregistrare dosar la judecatorie

Cum pot verifica daca avocatul a depus cerere de chemare in judecata pentru impartirea unui teren intre rude (mostenire)? I-am platit de 7 luni avocatului (care nu-mi da numarul la dosar si-mi spune ca este procedura greoaie). Sa-nteleg ca nu mi-a depus cererea inca, sau asa este, se da nr. la dosar dupa niste proceduri. Daca avocatul a depus cererea nu ar trebui sa apara numarul dosarului, numele meu undeva? Eu ma tot uit pe portal just si acolo nu apare nimic.
Cel mai recent răspuns: sflorin001 , utilizator 21:48, 28 Septembrie 2016
nu mi se pare corecta aceasta explicatie. Ma scuzati, dar daca era sa depuna cererea de chemare in judecata si era ceva in neregula la dosar( ma refer la acte, nume, adrese ale partilor implicate in proces)comisia sau instanta (nu stiu cum se numeste), ar fi anuntat reclamantul(aici ,avocatul) si acesta avea un termen sa depuna acele documente. Daca nu depunea documentele in termenul stabilit cererea de chemare in judecata nu mai era valabila. Cum puteti spune ca unele dosare se gasesc mai greu?! Pe portal daca dai la instanta unde sunt depuse actele si scrii numele reclamantului sau paratului, apare nr. dosarului. Si hai, poate grefiera nu actualizeaza o zi, doua, noua, dar.....7 luni......scuze! Nu, nu, eu cred ca avocata nu a depus cererea. Pacat! Noi, cei de buna credinta platim avocatul si el ce face? De ce? Am document ca am platit, o sa merg sa-i cer banii avocatului. Daca el m-a mintit acum, mai pot avea incredere ca in timpul procesului va fi corect?
Sunt dosare care se găsesc extrem de greu dacă nu ai număr de dosar.

Unele se găsesc ușor.

E vina dvs. dacă nu știți sa alegeți avocatul.
Avocatul se alege pe baza de încredere.
În ziua de astăzi avocatii se angajează pe criteriul onorariului scăzut.

Chiar și asa îmi vine greu sa cred ca în atâtea luni nu a avut timp sa depună o acțiune.

Am auzit ca au existat cazuri în care se luau bani foarte putini și nu se deschidea proces.
Sper sa nu va aflati într-o astfel de situatie.

Nu îmi spuneți mie de bună-credință la plata a justitiabililor ca am o părere foarte proasta despre justitiabilii în general când e vorba de bani.

Și mai toți avocatii au aceeași părere...
Cautati dosarul pe portalul instantei dupa numele partilor,daca este depusa cererea ar trebui sa apara,nr.dosar apare la cateva zile dupa depunere cerere cca.10-20 zile,in orice caz nu poate dura 7luni.
După cum rezultă din prevederea pe care o voi posta mai jos, unei cereri de chemare în judecată i se atribuie un număr de dosar în aceeaşi zi în care aceasta este depusă sau ajunge la registratura instanţei. Prevederea este art. 94, alin. (1) din Hotărârea C.S.M. nr. 1375/2015 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.

După cum bine ştiţi, numărul de dosar poate fi aflat foarte uşor de pe portalul instanţelor judecătoreşti.
Articolul 94
(1) Actele de sesizare a instanţei depuse personal sau prin reprezentant, sosite prin poştă, curier ori fax sau în orice alt mod prevăzut de lege, se depun la registratură, unde, în aceeaşi zi, după stabilirea obiectului cauzei, primesc, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege, dată certă şi număr din aplicaţia ECRIS.
(...)

[ link extern ]
Eu am cautat 2 ore ceva pe portal și apoi am rugat pe altcineva sa caute...

Nu e ușor de găsit mereu.
Dacă nu ai nr dosar poate fi complicat.

Sunt și situații în care găsești în 5-10 minute sau mai repede...în funcție de situație...

În rest aveți dreptate...

Alte discuții în legătură

Portalul instantelor de judecata.modificari care nu cred ca sunt bune. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am observat de cateva zile ca portalul instantelor de judecata a suferit anumite modificari si nu se mai pot gasi anumite dosare. Adica doar daca cunosti ... (vezi toată discuția)
Citatie judecata larisaa larisaa este posibil ca timp de 3 luni dupa ce sa depus dosarul de judecata sa nu primesc citatie? firma la care am lucrat nu mi-a pltit salariul, iar o persoana s-a ... (vezi toată discuția)
Opis-ul - cine are dreptul sa-l consulte Leri Leri As dori sa obtin niste informatii legate de un dosar, eu nefacand parte din acest dosar. Stiu ca am citit la un moment dat aici pe forum cum ca un tert ar ... (vezi toată discuția)