avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptia dreptului de a cere executarea silita in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita in baza unei hotarari judecatoresti.

Buna ziua. Am si eu o intrebare la care nu am reusit sa gasesc un raspuns pe care sa il inteleg complet prin cautari.
-In anul 2012 am fost obligat prin o hotarare judecatoreasca sa achit bancii X o suma de bani. La vremea hotararii nu s-a incuviintat urmarirea bunurilor.
-In anul 2013 s-a incuviintat executarea silita.
-In anul 2015 am primit o scrisoare acasa prin care se inceta executarea silita deoarece nu au fost gasite bunuri care poata fi urmarite.

Tin sa mentionez ca nu am achitat nimic (posibil sa fi fost cativa lei printr-un cont bancar la momentul instituirii popririi dar nu sunt sigur) si nu am avut venit in acest interval.

As dori sa stiu cum curge termenul de prescriptie si daca a fost intrerupt in cazul meu. Din ce am inteles "În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive."
Hotararea din 2012 este definitiva.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: rogue90 , utilizator 09:36, 27 Septembrie 2016
În cazul dvs. S-a întrerupt termenul de prescriptie a executarii silite.

Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns! As mai avea o intrebare:
Prin acea intrerupere sa inteleg o intrerupere la propriu si sa scad anul in care a avut efect executarea silita (Teorertic scazand acel an s-ar implini termenul foarte curand daca nu s-a implinit deja) sau termenul de prescriptie incepe de la 0 din momentul in care a incetat executarea silita (2015 in cazul meu)?
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Lulica Lulica Va rog sa ma ajutati in calculul unor termene: Am de primit in baza unei sentinte penale niste despagubiri civile. Sentinta penala s-a dat in 29.06.2010 si ... (vezi toată discuția)