avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca la program de 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca la program de 6 ore

Buna ziua,

Care este vechimea in munca pentru un program de 6 ore?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 27 Septembrie 2016
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel:
1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

Durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime RuxandraLarisa RuxandraLarisa Vechimea in munca se calculeaza diferit pentru cei care au contract cu timp partial sau este la fel ca la cei cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora ... lyly64 lyly64 Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora din data de 15.12.2014- 30.05.2018 , este considerata vechime in munca, cat? multumesc. (vezi toată discuția)