avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora ...

Va rog, angajat cu contract de munca cu timp partial de 1 ora din data de 15.12.2014- 30.05.2018 , este considerata vechime in munca, cat? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 28 Iulie 2022
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime RuxandraLarisa RuxandraLarisa Vechimea in munca se calculeaza diferit pentru cei care au contract cu timp partial sau este la fel ca la cei cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Vechime in munca la program de 6 ore flay flay Buna ziua, Care este vechimea in munca pentru un program de 6 ore? Multumesc (vezi toată discuția)