avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire la locul de munca

Buna ziua 1
Am o cunostinta pe care patronul a adus o la exasperare ..... A ajuns sa l ameninte zilnic cu faptul ca va ramane pe drumuri, trebuie sa plece pt ca este singurul peste 40 de ani, injurii .... tot felul de mizerii. Colac peste pupaza i a spus ca are de plata 3100 lei pt ca a deteriorat masina de serviciu .... E limpede ca nu mai poate rezista mult timp, totusi ceva trebuie sa se poata face, pana ce si va gasi si el alt loc de munca . Credeti ca o plangere la ITM l ar ajuta ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 27 Septembrie 2016
Cititi acest articol :

Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/content/art...
carmen.balan1967@yahoo.com a scris:


...trebuie sa plece pt ca este singurul peste 40 de ani, injurii .... tot felul de mizerii. Colac peste pupaza i a spus ca are de plata 3100 lei pt ca a deteriorat masina de serviciu .... E limpede ca nu mai poate rezista mult timp, totusi ceva trebuie sa se poata face, pana ce si va gasi si el alt loc de munca . Credeti ca o plangere la ITM l ar ajuta ?




Cf art 2 al(5) din OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata republicata 2014 :

(5) Constituie hartuire si se sanctioneaza contraventional orice comportament pe criteriu de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, gen, orientare sexuala, apartenenta la o categorie defavorizata, varsta, handicap, statut de refugiat ori azilant sau orice alt criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant ori ofensiv.

Puteti sesiza in acest sens pe langa ITM si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
Cf art 20(1)din OG 137/2000:
Art. 20
(1) Persoana care se considera discriminata poate sesiza Consiliul in termen de un an de la data savarsirii faptei sau de la data la care putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.
De asemenea, persoana care se consideră discriminată poate formula în faţa instanţei de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării sau anularea situaţiei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru şi nu este condiţionată de sesizarea Consiliului. (art.27 alin.1 din OG 137/2000)

Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani şi curge de la data săvârşirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei.(art.27 alin2 din OG 137/2000)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire morala esthera esthera sunt in preaviz de concediere. sefu ma hartuieste moral. ce pot face? (vezi toată discuția)
Concediere ilegala - un perpetum-mobile nelu2 nelu2 Buna seara. Revin cu o intrebare ce poate face un salariat care castiga reintegrarea in instanta, angajatorul in concediaza din nou, salariatul iar castiga, ... (vezi toată discuția)
Discriminare sau nu? Olimpia P Olimpia P Buna ziua! Lucrez intr-o institutie de stat care acorda diferit salariile celor din provincie fata de colegii din capitala. Cativa colegi au dat in judecata ... (vezi toată discuția)