avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare sau nu?

Buna ziua! Lucrez intr-o institutie de stat care acorda diferit salariile celor din provincie fata de colegii din capitala. Cativa colegi au dat in judecata institutia pe motiv de discriminare si au câștigat in instanta procesul printr-o hotarare judecatoreasca definitiva. Acestia au primit si decizia de marire/aliniere a salariului cu salariul din capitala. Întrebarea mea este daca aceasta problema reprezinta sau nu o discriminare; daca institutia statului poate fi data in judecata pe baza acestor fapte si care este baza legala care ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 3 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG 137/2000
art.27
(1) Persoana care se consideră discriminată poate formula în fața instanței de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare discriminării sau anularea situației create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului.

(2) Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani și curge de la data săvârșirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua 1 Am o cunostinta pe care patronul a adus o la exasperare ..... A ajuns sa l ameninte zilnic cu faptul ca va ramane pe drumuri, trebuie sa plece pt ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin pedepse de nimic la locul de munca !!! omdiscriminat omdiscriminat In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe telefonul sau scoate filmari din camerele video ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale georalu1979 georalu1979 Buna ziua In firma unde am lucrat, anul trecut in luna oct sau facut mariri de salariu,am coleg cu vechime 2 ani si ia fost marit salariul cu 200 ron la net ... (vezi toată discuția)