avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta

Sentinta data in apel de catre tribunal intr-un proces de reincredintare minor poate fi atacata cu recurs la curtea de apel? Pe sentinta scrie 'Definitiva' si nu scrie nimic de genul 'cu drept de recurs....'
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:09, 28 Septembrie 2016
Buna seara,
Nu, aceste dosare nu au decat calea de atac a apelului.
Daca este definitiva nu mai aveti decat caile de atac extraordinare: contestatia in anulare(art.503-508 NCPC) sau reviziurea(art.509-513 NCPC) daca va incadrati in aceste motive prevazute limitativ de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac Narcisa30 Narcisa30 Ma judec într un dosar la curtea de apel ,sentinta a fost data și precizează definitiva și irevocabila ,spuneți mi va rog mai este vreo șansă de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac extraordinara dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, doresc sa mi ziceti va rog, ce cale de atac mai pot folosi in urm situatie ? Am pierdut custodia minorului, in cauza judecata la judecatorie, ... (vezi toată discuția)
Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)