avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli cu un credit auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli cu un credit auto

Buna ziua .Pentru cumpararea unui autoturism nou cu credit auto pe PFA cu cod CAEN 7222 Consultanta si management in afaceri ,ratele sunt considerate deductibile ca si cheltuiala?Multumesc
Cel mai recent răspuns: aromapaserv , utilizator 13:04, 28 Septembrie 2016
Nu, ratele nu sunt deductibile. Veti putea deduce dobanda aferenta creditului si amortizarea lunara autoturismului.

Codul fiscal:
ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate
(4) Condițiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității independente, pentru a putea fi deduse, în funcție de natura acestora, sunt:
a) să fie efectuate în cadrul activităților independente, justificate prin documente;

b) să fie cuprinse în cheltuielile exercițiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

c) să reprezinte cheltuieli cu salariile și cele asimilate salariilor astfel cum sunt definite potrivit cap. III - Venituri din salarii și asimilate salariilor, cu excepțiile prevăzute de prezentul capitol;

d) să respecte regulile privind amortizarea, prevăzute în titlul II, după caz;

(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
g) ratele aferente creditelor angajate;
Multumesc .Atunci voi merge pe cumparare pe persoana fizica si data mai apoi in comodat.la PFA.
Cum doriți.
Dacă nu intenționați să vă vindeți autoturimul sau să închideți PFA-ul în următorii 4 ani, poate nu ar strica să luați în considerare cumpărarea prin credit pe PFA. V-ar avantaja din punct de vedere fiscal.
Multumesc.De vandut sigur nu dar PFA ul inca 4 ani ?Cine poate garanta ca se poate mentine?Eu am un contract de mandat pe inca 4 ani dar.......
Puneți lucrurile în balanță, analizați și decideți. Oricum, din moment ce ați luat în calcul accesarea unui credit, v-ați gândit deja la o perioadă de câțiva ani, nu?

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism pe pfa stelach stelach Buna ziua si La multi ani! O PFA vrea sa achizitioneze un autoturism . Precizez este platitoare de tva. Care sunt cheltuielile deductibile in acest caz. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa - credit auto SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT Buna ziua, Tocmai mi-am infiintat un PFA cu domeniul principal de activitate 7112, fiind inginer constructor. In anul 2008 am luat un credit auto pe 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)