avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - angajat detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - angajat detasat

Buna ziua,
Un angajat, care a lucrat la noi doar 5 zile si a fost detasat. Nu a beneficiat de concediu de odihna. Cine ii plateste concediul de odihna? Angajatorul cu care a incheiat contractul de munca sau cel la care a fost detasat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 28 Septembrie 2016
de ce vreti sa ii platiti CO? a incetat CIM?
Da, CIM a incetat in aceiasi zi cu detasarea.
A lucrat 5 zile la inceput, a fost detasat, a incetat detasarea si a incetat si contractul de munca.
A fost detasat pe intreaga perioada de activitate ?

Ne puteti detalia perioada de activitate , data de inceput, perioada de detasare si data de sfarsit ?
Angajare 27.10.2015
Inceput Detasare 02.11.2015 cu suspendare in revisal pe durata detasarii. Detasarea a fost la solicitarea unitatii unde a fost detasata.
Pe 26.05.2016 cerere de demisie.
A fost incetata suspendarea, a fost incetata detasarea, a fost incetat contractul de munca. Nu i-am calculat concediu de odihna la plecarea din unitate.
1. pentru perioada 27.10.2015 - 02.11.2015 , indemnizatia de CO este platita de unitatea care l-a detasat . Deci de dvs.

2. pentru perioada 02.11.2015 - 26.05.2016, indemnizatia de CO este platita de unitatea unde a fost detasat .

Vedeti art.47 C.mun.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)
Detasare, plata salariului gluten gluten Detasarea poate fi platita de catre ANGAJATOR , in cazul in care unitatea care detaseaza este de acord cu acest lucru? Legea permite? Va multumesc. (vezi toată discuția)