avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare invaliditate definitiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare invaliditate definitiva

Buna ziua. Ma intereseaza ce inseamna ca decizia de pensionare pt invaliditate, necontestata, este definitiva. Nu se poate reanaliza dosar dupa 6 luni sau dupa un alt episod acut? Intreb pt cazul tulburarii bipolare si e episodului psihotic acut.
Cel mai recent răspuns: stanca123 , utilizator 14:15, 29 Septembrie 2016
Definitiva = nu se mai poate contesta, nu se mai poate anula.
Restul problemelor se vor rezolva in baza art.107 din legea 263/2010
Vroiam sa deduc care este frecventa cu care se poate solicita comisie expertiza pt stabilire grad de invaliditate. Este vorba de o prima evaluare si teama de a fi respins dosarul de pensionare. De exemplu, daca decizia de respingere este definitiva si valabila 2 ani, mai bine o solicit la urmatoarea internare si as pierde maxim 2 luni de pensie in loc de 2 ani? !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia a hotarat depensionarea tatalui meu mantraian mantraian Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala inapt isu letitiaq letitiaq As dori sa va prezint, urmatoarea situatie si ce ma sfatuiti sa fac.... O persoana care lucreaza in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia ... D. Sorin D. Sorin Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia este luata in evidenta la pshiatrie cu diagnisticele F23. 9 tulburare psihotica acuta si ... (vezi toată discuția)