avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie suspendare

buna ziua,

este obligatoriu sa se faca decizie de suspendare si sa se opereze in revisal, pentru un salariat care a absentant nemotivat 2 zile?
se poate doar pontarea ca nemotivat fara a se opera si in Revisal?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 29 Septembrie 2016
Potrivit art.51 alin. (2) C.mun., contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

In acest caz, suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatului este o facultate pentru angajator si nu o obligatie.

Astfel, se poate ponta nemotivat si fara a se opera in REVISAL.

Insa , ca recomandare, este bine sa operati si in REVISAL suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Este obligatorie suspendarea in Revisal pentru absente nemotivate?Sau este suficienta doar pontarea cu nemotivat si incetarea cu 61 a in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata ClaudiuRoman ClaudiuRoman Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti ce act normativ prevede ca trebuie emisa decizie pentru suspendarea cim in cazul unei absente nemotivate? (vezi toată discuția)