Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , procese verbale de constatare a lipsurilor etc ? Din punct de vedere legal, formal este corect ?
Mi s-a modificat contractul individual de munca la sfarsitul anului trecut ! Atunci am primit si aceasta functie ,,operator de validare si introducere date", nici din greseala nu am vazut si nu am semnat fisa postului ! In mare majoritatea a timpului de lucru fac receptie marfa intr-un program ! De ceva vreme insa : trebuie sa descarcam camioane, manipulam marfa, preluam marfa(semnez pe cmr,procese verbale,la courier),vom participa la inventar, golim deseurile,ne adaptam la niste proceduri interne care se schimba zi de zi datorita faptului nimeni nu mai intelege nimic etc
Vreau sa precizez ca sunt angajat la o multinationala recunoscuta pe plan international, unde cam asa decurg lucrulile !X-(
Exercitarea atributiilor unui salariat de catre un alt salariat, pe o perioada de timp, in cadrul aceluiasi loc de munca,prin delegare,nu se poate face decat in limita competentei si a atributiilor postului celui care primeste delegarea
De ex. un economist va putea sa fie delegat sa indeplineasca atributiile unui alt coleg contabil pe perioada cat acesta este in concediu fara plata,dar nu va putea fi delegat un inginer sa preia atributii de contabil !
In speta ,un operator validare si introducere date poate fi delegat sa preia partial o serie de atributii ale unui gestionar, doar cele privitoare la centralizarea de documente,introducerea acestor date in programele de gestiune,dar nu va putea fi delegat sa preia atributii de manipulare a marfii, sau oricare activitate de gestionare