avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functia operator de validare si introducere date
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functia operator de validare si introducere date

Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , procese verbale de constatare a lipsurilor etc ? Din punct de vedere legal, formal este corect ?
In acest topic este vorba despre cine receptioneaza marfurile de la furnizor in momentul sosirii lor la firma. In aceasta faza a procesului de aprovizionare, nu gestionarul receptioneaza, ci o comisie de receptie. Dupa ce comisia a receptionat si a semnat N.R.C.D.-ul sau N.I.R.-ul, marfurile merg la magazie (in gestiune) unde e si normal ca gestionarul sa verifice ce primeste, deoarece va semna pe N.R.C.D. sau N.I.R..
Revenind strict la subiectul topicului, consider ca nu exista nicio incompatibilitate ca un operator date care receptioneaza scriptic, sa semneze doc.de livrare si chiar sa manipuleze marfa, daca aceste responsabilitati sunt trecute in fisa postului (va asigur ca la "alte sarcini" se pot trece si acestea).

Daca un economist nu poate exercita atributiile unui inginer sau invers, atunci pentru a exercita atributiile unui manipulant, ce specializare iti trebuie?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1.:offtopic:
Fiecare gestionar (persoana responsabila cu evidenta / gestionarea bunurilor) trebuie sa efectueze receptia fizica a bunurilor intrate si sa consemneze rezultatele receptiei (atit in situatia in care apar diferente in plus sau minus intre cantitatile din documentul de intrare - factura / aviz - si cele efectiv primite, cit si in situatia in care nu exista diferente) intr-un document justificativ - NIR.
Evident, aceasta receptie nu poate avea loc decit in prezenta gestionarului sau a unui delegat a acestuia,in momentul primirii bunurilor pe baza documentelor insotitoare si, recomandat, si in prezenta delegatului furnizorului, care, in caz de diferente, va semna si el pe NIR-ul
Pot fi desemnate pe langa gestionar si alte persoane care sa asiste la receptia marfii.(comisia despre care faceti vorbire)
Asadar,nota de receptie si constatare de diferente se intocmeste in momentul receptionarii bunurilor intrate in unitate, fara a exista un decalaj de timp intre momentul intrarii bunurilor si momentul efectuarii receptiei si, deci, a intocmirii acestui document,si obligatoriu doar in prezenta gestionarului ! (daca este in imposibilitatea de a fi prezent se desemneaza un delegat al acestuia )


2Strict la subiectul topicului,un operator validare si introducere date asa cum deja am specificat,poate primi atributii prin fisa postului sau prin delegare ulterioara de atributii doar in limita felului muncii , a functiei consemnate in cim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a semna un nir mihailmihail mihailmihail Am o problema: mi-am dat demisia din functie si acum incerc sa-mi pazesc spatele.Concret ,sint sales manager si am in grija si un inventar,firma ocupindu-se ... (vezi toată discuția)