avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca nesemnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca nesemnat

Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca un contract de munca ,inregistrat REVISAL,conform cu originalul,dar,nesemnat de beneficiar poate fi declarat NUL ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 2 Octombrie 2016
Acel contract de munca nu este valabil daca nu are semnatura celor doua parti, angajator si salariat.

Lipsa semnarii contractului individual de munca de catre una dintre parti (angajator sau salariat) echivaleaza cu lipsa consimtamantului.

Transmiterea in REVISAL a unui astfel de c.i.m. poate fi sanctionata contraventional de catre ITM.

Art. 57, Codul Muncii:
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte de munca retroactiv Florin19775898 Florin19775898 Buna ziua, Exista vreo solutie pentru a anula complet o carte de munca deschisa in aprilie 2018? Multumesc (vezi toată discuția)
Nulitate contract - microintreprindere osoftware osoftware daca contractul de munca (unicul) este lovit de nulitate (pentru ca nu s-a facut dosar medical) ... se mai ia in calcul pentru intailnirea conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lovit de nulitate marianconta marianconta Buna ziua. Am un contract de munca incheiat cu data incepere 01.03, transmis revisal corect, dar nu am analizele medicale. De fapt, analizele medicale au fost ... (vezi toată discuția)