avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si venituri din investitii.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si venituri din investitii.

Buna ziua. Sunt in somaj din luna septembrie 2016.
Conform normelor de aplicare a Legii 76/2002; Art.15;Aliniatul 3.
(3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. b) şi art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizează venituri impozabile sau care realizează venituri neimpozabile în conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele care realizează venituri din salarii reprezentând plăţi compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, în temeiul contractului colectiv de muncă aplicabil;
c) persoanele care realizează venituri din investiţii, venituri din premii şi din jocuri de noroc şi venituri din transferul proprietăţilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
ART. 91 - Definirea veniturilor din investiții
Veniturile din investiții cuprind:
a) venituri din dividende;
b) venituri din dobanzi;
c) câștiguri din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate; Norme metodologice
d) câștiguri din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
e) venituri din lichidarea unei persoane juridice.
Detin titluri de valoare si depozit bancar generator de dobanda.
Indemnizatia de somaj se poate cumula cu venituri din investitii (venituri din dobanzi si castiguri din transferul titlurilor de valoare).
Intrebarea mea este daca valoarea acestor castiguri este plafonata la un anumit nivel, ca in cazul activităţilor autorizate potrivit legii?
Cel mai recent răspuns: Tazulica , utilizator 13:10, 4 Octombrie 2016
Tazulica a scris:
....
Intrebarea mea este daca valoarea acestor castiguri este plafonata la un anumit nivel, ca in cazul activităţilor autorizate potrivit legii?



Nu este plafonata valoarea acelor castiguri ca in situatia realizarii de venituri din activitati autorizate potrivit legii.
freelis a scris:

Nu este plafonata valoarea acelor castiguri ca in situatia realizarii de venituri din activitati autorizate potrivit legii.


Multumesc pentru lamuriri.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Tazulica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din titluri de stat=venituri din investitii? steef steef buna ziua, 1.Veniturile din dobanzile titlurilor de stat cumparate de la trezorerie sunt considerate venituri din investitii? 2.Au acelasi regim ca si ... (vezi toată discuția)
Impozit optiuni binare 555sergiu 555sergiu Se impoziteaza castigurile din optiunile binare? (vezi toată discuția)
In timpul somajului Capverde Capverde Buna! In timpul somajului, am aflat de la cineva neoficial, ca se poate presta o activitate de munca, in completarea venitului, pana la un anumit ... (vezi toată discuția)