avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare?

Pentru a ajuta un srl s-au luat credite pe persoane fizice si i s-au dat banii. Srl-ul respectiv este in faliment. Cum poate persoana fizica sa recupereze acei bani, creditele respective sunt in desfasurare.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 00:19, 27 August 2009
Prin inscrierea pers. fizice la masa credala.
Stiti ce demersuri sau acte sunt necesare pentru acest lucru? va multumesc
Depuneti o cerere de creanta in care dovediti ce suma i-ati transferat societatii si solicitati sa fiti inscrisa la masa credala cu suma respectiva. Daca obtineti inscrierea trebuie sa asteptati ca in timpul procedurii insolventei sa se acumuleze bani in contul societatii, care vor fi distribuiti creditorilor dupa niste reguli procedurale.
Intr-o situatie pe care o cunosc, mai mult de 100 de angajati ai unei societati, au luat credite in nume personal si au depus sumele la societatea unde lucrau. Societatea a rambursat creditele din surse proprii si au repetat figura. A doua oara, societatea a intrat in insolventa si nu a mai platit in locul angajatilor. Ce este funny e ca a doua oara cei peste 100 de salariati nici nu s-au mai deplasat la banca pentru depunerea cererilor si semnarea dosarelor de creditare, o directoare le-a adunat actele de identitate si a facut ea, impreuna cu inspectorul bancar, toata documentatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la societate intrata in insolventa Ahead Logistics Ahead Logistics M-ar interesa care este procedura si sansa de reusita in vederea recuperarii unor sume de bani de la o societate intrata in insolventa ( 2 noiembrie 2010), in ... (vezi toată discuția)