avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca sau verificarea datelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca sau verificarea datelor inregistrate in aceasta

Buna seara.
Am si eu o nelamurire in legatura cu cartea de munca. Cum o pot recupera sau cum pot afla ceea ce s-a operat in aceasta?
Ultimul loc de munca a fost in Bucuresti sectorul 1, pana in vara anului 2009. In septembrie 2009 am plecat din tara si nu am reusit sa recuperez carnetul de munca de la angajator (m-am intors in Romania anul trecut). Firma a intrat in faliment iar fostul angajator nu a mai fost de gasit nici pana in ziua de astazi (avand datorii banesti fata de salariati, la scurt timp dupa inchiderea definitiva a "portilor" nu au mai putut fi contactati sub nicio forma).
Intrebarile mele sunt:
1. Cum pot da de urma cartii mele de munca? O pot gasi la ITM? sau in alta parte?
2. Ce se intampla daca angajatorul a oprit carnetul de munca (intentionat sau nu)?
3. Exista si o alta varianta pentru a afla vechimea si in lipsa carnetului de munca (daca da, cum)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 23 Februarie 2023
@ eugen1949@msn.com

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.
Recuperare cartea de munca
@ Tapalan Ramona

Ce doriti sa aflați despre acesta problema?
Buna ziua
Ma numesc Linte Ioana
Am lucrat la combinatul de aluminu Tulcea in période anului 1978 pina pe 15martie 1982 si imediat miam luat transferul catre firma coop construct Baia mare unde avea sedul firmei si unde am fost angajata dar lucrative firmei se desfasura in Portul Constanta in cadrul curatare si vopsitorie vapoare.Dupa intrerupera acestei activité nu miam luat cartea de munca de la acesata firma.Actualmente am incercat sa intru in legatura cu acesta firma pentru à récupéra carte de munca si nu pot sa dau de ea.Va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta privinta.Avind nr de dosar de transfert din Tulcea spre Baia Mare Nr 2049/9 martie 1982.Astept respuns de la Dv daca puteti sa ma ajutati.Va multumesc
Întrebați aici
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Pierdut cartea de munca Eva Baumann Eva Baumann Bună! ! Mi am pierdut cartea de munca M am mutat de mai multe ori și nu stiu Cum sa recuperez anii munciți . Eu trăiesc acum în Germania și nu știu Cum ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de cotizatie pensie -firma care s-a desfiintat Lorangha Lorangha As dori sa stiu cum pot face dovada de 2 ani lucrati intr o firma care s-a desfiintat in 2005. Precizez ca nu am recuperat cartea de munca la plecare in 1997, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta de angajator Hilos Hilos Buna seara doresc sa stiu cum pot afla seria si nr al carti de munca ia find pierduta de angajator Vreau sa declar la Monitorul Oficial cartea de munca ... (vezi toată discuția)