avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare

Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui serviciu, tot consilier juridic principal.
Intrebare: conducatorul institutiei poate dispune mutarea definitiva pe acel post, astfel incat sa ocup o functie publica definitiva?
188 prevede in mod expres doar faptul ca functionarul public numit temporar nu intra in corpul functionarul publici. In rest, acesta beneficiaza de toate drepturile functionarilor publici numiti definitiv.
Cel mai recent răspuns: ContSters14496 , utilizator 09:09, 10 Septembrie 2009
Nu mai daca veti participa la un concurs organizat in acest scop.
Imi cer scuze, dar care este temeiul legal pentru acest concurs?
art.91(2);lit.a - mutarea def.in cadrul altui comp.poate avea loc cand se dispune ...pe o functie publica vacanta....
nu se prevede in mod expres ca pe baza de concurs
Functionarii publici sunt debutanti sau definitivi. Probabil ca dvs sunteti personal contractual!? Sunteti functionar public doar pt o perioada determinata? Sunteti numit pe un post de conducere sau sunteti consilier juridic? Faceti parte din corpul functionarilor publici?
Sunt functionar public, deci nu am contract individual de munca,. Nu sunt debutant.
Ocup functia de consilier juridic pentru o perioada determinata. Nu fac parte din corpul functionarilor publici.
In sensul Legii nr.188/1999, totalitatea functionarilor publici din cadrul autoritatilor administrative autonome si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala si locala constituie corpul functionarilor publici.
Prin urmare, legea nu face diferenta intre functionari publiciu numiti pe perioada determinata sau nedeterminata.

Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe o functie publica vacanta de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau cu repartizarea postului corespunzator functiei publice detinute, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public si a salariului acestuia. In acest caz este necesar acordul scris al functionarului public;
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.


Alte discuții în legătură

Mutare definitiva functionar public numit temporar florineacsu florineacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)