avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public angajat pe perioada determinata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public angajat pe perioada determinata

Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata transferat pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand activitatea suspendata) din cadrul aceleiasi institutii, tot pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 30 Iulie 2015
Transferul opereaza intre doua institutii si nu in cadrul aceleeasi institutii.

Probabil ca este vorba despre mutarea functionarului public.
Sa inteleg atunci ca functionarul public care este angajat pe perioada determinata poate fi mutat in cadrul aceleiasi institutii, pe un alt post temporar vacant, fara examen?
art. 4 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 dispune că functiile publice de executie temporar vacante pe o perioada de cel putin o luna pot fi ocupate pe perioada determinata, astfel:
a) prin redistribuirea functionarilor publici din corpul de rezerva care indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice respective;

b) prin numire pe perioada determinata, prin concurs in conditiile legii, in situatia in care in corpul de rezerva nu exista functionari publici care sa indeplineasca cerintele specifice pentru a fi redistribuiti in conformitate cu dispozitiile prevazute la lit. a). Persoana numita in aceste conditii dobandeste calitatea de functionar public numai pe aceasta perioada si nu beneficiaza la incetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra in corpul de rezerva al functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public ContSters359110 ContSters359110 Un functionar public incadrat pe o perioada nedeterminata poate cere transfer pe un un post vacant dar perioada determinata(resp 2 ani) ? (vezi toată discuția)
Mutare fneacsu fneacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)