avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pentru cetatean german in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pentru cetatean german in Romania

Buna ziua,
prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza conducerii sub influenta alcoolului. Acum 2 ani a facut un test MPU in Germania (test psihologic in cadrul caruia a fost testat spontan prin test de urina). Desi nu mai consuma deloc alcool din acel timp, nu a reusit sa treaca testul, fiindu-i impus sa mai urmeze niste terapii, desi la controlul urinii a iesit mereu negativ. Acest MPU a costat aproape 5000 de euro si totusi, desi a facut dovada ca nu mai consuma alcool, nu a obtinut permisul inapoi. In trafic are la acest moment zero puncte. Exista in acest caz posibilitatea obtinerii unui permis auto in Romania? Ce conditii trebuiesc indeplinite? Pentru a relua un nou test MPU pe teritoriul Germaniei, inca vreo 5000 de euro si tot arsenalul de stress si emotii, nu mai are curajul.
Exista vreo posibilitate de a obtine permisul auto in Romania?
Va multumesc anticipaqt pentru straduinta dumneaavoastra de a-mi raspunde la intrebari.
Cu respect, Elena Laura
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
LauraLars, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicu Vanca , utilizator 16:07, 21 Ianuarie 2018
Este cetățean german,corect?Obtineti-I cod identificare fiscala romanesc, după ce în prealabil încheiati cu d-lui un contract de comodat pt.a avea o adresa in tara.Face școală de șoferi aici,testul psihologic tot aici și da examenul auto în limba germana.
Va multumim din suflet pentru ajutor,Stiti cumva cum as putea obtine acest cod de identificare fiscala romanesc? Multumim anticipat pentru popas si straduinta de a ne raspunde.
Primul pas e o adresa, un contract de comodat spre exemplu.Mergeți la Autoritatea pentru straini Bucuresti
Adresa: str. Luigi Cazavillan 11, sect. 1, Bucuresti
Telefoane: 021-311.17.06; Fax: 021-311.17.07
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
avvalentina, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns. O zi si o saptamana frumoasa! Cu respect, Laura si Lars
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
LauraLars, utilizator
Noi“

Alte discuții în legătură

Test mpu cat durează și cat costa? Daniel gabriel zaharia Daniel gabriel zaharia As vrea sa știu dacă cunoaște cineva acest test, în ce consta mai exact cat costa și cat durează? Problema testului e alcoolul. Va mulțumesc și astep ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de conducere in germania Valentinstancu15 Valentinstancu15 Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)