avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Test mpu cat durează și cat costa?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Test mpu cat durează și cat costa?

As vrea sa știu dacă cunoaște cineva acest test, în ce consta mai exact cat costa și cat durează? Problema testului e alcoolul. Va mulțumesc și astep mesaje.
Buna ziua!

MPU , cunoscut in limbajul de specialitate ca Medizinisch Psychologische Untersuchung este un test medical si psihologic la care cu siguranta niciun conducator auto nu vrea sa ajunga. Este complicat, este scump, este de foarte lunga durata si foarte greu de trecut.


Ce este defapt MPU, in ce situatii se ajunge la acest test si cum se poate trece?
MPU nu este un test care verifica cunostintele dobandite la scoala de soferi, ci este o testare prin care se verifica caracteristicile medicale si psihologice extrem de importante atunci cand luam parte la trafic, de pe scaunul conducatorului auto.

Obligatia de a sustine si plati testul MPU apare atunci cand :
-ati condus sub influenta bauturilor alcoolice,
-ati consumat droguri ,
-ati comis infractiuni ,
-ati adunat peste 18 puncte in registrul de conducere.

Testul MPU este format din 3 parti:
- verificarea cunostintelor asupra regulilor de conducere,
- consult medical si
- consult psihologic.
Se vor verifica puterea de concentrare, de reactie si perceptie, functiile fizice si neurologice.

In functie de cauza pentru care conducatorul auto a ramas fara permis si a ajuns la testul MPU, se vor verifica functii suplimentare medicale si psihologice.

Spre exemplu, in cazurile de conducere sub influenta bauturilor alcoolice se vor verifica medical functiile ficatului si se vor lua probe de urina. In cadrul testului psihologic se vor discuta si analiza schimbarile care au aparut in viata si in perceptia candidatului dupa pierderea permisului de conducere. Treaba psihologului este aceia de a stabili daca ati invatat ceva din aceasta experienta, daca exista sau nu riscul de a repeta greseala si daca ati inteles si acceptat greseala comisa. Psihologul care testeaza candidatul nu este un functionar pe care trebuie sa-l convingeti cat de rau va pare de o greseala comisa, ci este un specialist pregatit pentru testare MPU. Asadar, nu va cadea in capcana promisiunilor nefondate. Pregatirea inainte de testare, asupra careia vom reveni mai jos, este un proces esential prin care candidatul va intelege procedura medicala si psihologica.

Testarea psihologica dureaza de regula 60 de minute. Durata intregului test dureaza, de regula, intre 3 si 4 ore.
La cca. 10 zile dupa sustinerea testului candidatul va primi raspunsul oficial in scris. Daca testul este trecut cu succes, pana la recuperarea permisului nu mai este decat o formalitate. Daca testul nu este trecut, ́ ́Test nicht bestanden ́ ́se reia procedura si costurile trebuie suportante inca o data.
Testul MPU are loc dupa o pregatire temeinca a candidatului si dupa verificari periodice. Daca v- ati pierdut permisul de conducere din cauza alcoolului va trebui spre exemplu sa faceti analize la urina spontane si dese.

Costurile testului MPU pornesc de la cateva sute de euro, in functie de cauza suspendarii permisului. Costurile suplimentare legate de analizele medicale si cele de pregatire pentru test cad tot in sarcina candidatului .Astfel, in functie de cauze si verificarile necesare se ajunge la costuri totale de 4000-5000 de euro.

Pregatirea este esentiala, cine se prezinta la test fara a fi fost pregatit inainte are sanse foarte mici de reusita. Pregatirea pentru test se face prin consilieri si psihologi specializati pe psihologia transportului.

Atentie asadar la regulile de trafic din Germania,incalcarea lor sistematica va aduce in fata testului MPU! In plus, alcoolul si drogurile nu sunt compatibile cu sofatul !
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Pregătirea și susținerea testului se face înainte de expirarea suspendări sau după?probele de urina pentru depistare alcoolului trebuiesc începute în timpul suspendări sau după?
MPU germania,cred ca asa ar fi mai bine stiut de cei ce vor sa conduca in germania si sa stie la ce riscurii se expun.in primul rand s au schimbat sistemul punctelor de penalizare...de la 18 cum am vazut mai sus,la 14,iar din 2016 la 7 puncte.aiurea,si total gresit.eu ma aflu intr o situatie gen,a scimbari legilor si culmea e ca mi a fost suspendat dreptul automat.total eronat,si neconstitutional.am intentat deja proces...astept.
sa incepem cu punctele,cum ziceam sunt 7
6 luni fara drept de condus in germania(numai in germania)
asta mi se pare un lucru bun,eu personal am permisul,am un mare D rosu
pot conduce oriunde,numai in germania nu.
tin sa precizez am permis profesionist,iar punctele le am luat numai cu camionul,pentru puncte amenda de viteza pe baustele,plus puncte amenda de distanata.
E foarte grav daca ai permisul suspendat pentru BAUTURA SAU DROGURIi
personal nu sunt intr o situatie asa grava,avocatul si cei de la cursurile MPU,mi au dat asigurarii ca am sanse bune sa l iau din prima acest test.
din informatiile pe care le am m ar costa in jur de 700 euro plus minus,eu personal trebuie sa angajez si un translator.
testul MPU nu e vazut cu ochii buni de nimeni in germania,acest test,e urmasul 'testului idiot'
grav e pentru strainii din germania,ei ca si eu nu cunosc legislatia si nici informare nu exista,de aici pana la a ti pierde permisul nu e foaarte departe.
germania dupa cum stiti cu totii,cei care a ti muncit aici e plina de bliturii,radare fixe sau mobile.
cam atat despre acest test,sper ca multii romanii care au interes sau care vor sa se angajeze ca soferi in germania sa se informeze inainte sa nu ajunga in asfel de situatii.
toate cele bune...
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
danys86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere drept de conducere in germania Valentinstancu15 Valentinstancu15 Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru cetatean german in romania LauraLars LauraLars Buna ziua, prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)