Legal este fiica bunicului dvs. și moștenitoarea acestuia.
Biologic - ne lăsăm surprinși (dar biologia nu contează dacă nu au fost rezolvate aspectele legale)
Bunicul dvs. a plătit pensie alimentară pentru că:
1) a recunoscut acel copil
2) există o hotărâre judecatorească de stabilire a paternitații.
În ambele situații, certificatul de naștere al acelei femei menționează ca tată pe bunicul dvs. Dovada legăturii de rudenie cu defunctul se face cu certificatul de naștere.
În varianta 1 ar mai fi șanse de contestare a recunoașterii de paternitate.
În varianta 2 il cam dezgropați degeaba pe bunicul (excepție - situația în care hotărârea a fost data tot pe baza recunoașterii).
Varianta 3 - Ar putea exista și o variantă 3, dar e puțin probabilă, altminteri ne-ați mai fi povestit câte ceva.
Iată un exemplu de situație în care o persoană putea fi obligată la plata pensiei, deși nu era legal părintele copilui: X se căsătorea cu Y care avea un copil („din flori”). Y murea. X rămânea văduv cu un copil care nu era al lui. Într-un asemnea caz X putea fi obligat
să continue să acorde întreținere copilului orfan.
Cozmin880 a scris:
Acum 15 ani a murit bunica si a ramas mostenirea pe numele bunicului meu, iar acum bunicul meu a decedat ...
Și, mai exact, cum a rămas? A rămas așa, că a rămas nedezbătută, ca multe alte moșteniri? Sau chiar există un certificat de moștenitor după bunica?
Dacă nu există, ar mai fi ceva de salvat. Dacă există un certificat de moștenitor după bunica, cu unic moștenitor bunicul, însemană că mama și unchiul dvs. au renunțat la moștenirea mamei lor în favoarea tatălui lor (bunicul dvs), deși știau că acesta plătise pensie o bună bucată din viață.
Și atunci îmi vine să mă crucesc, ca de fiecare dată când văd cu câtă larghețe își aruncă unii averea pe fereastră în loc să deschidă ușa unui avocat după ce și-au înmormântat mortul.