avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama

Buna ziua,
sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu.

Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am program stabilit de instanta, platesc pensie alimentara,mama mult prea preocupata de viata personala, neglijeaza copilul. Pentru i-am atras atentia de multe ori ca nu se ocupa de baiat se razbuna obligind copilul sa i spuna ca ii e frica de mine si ca nu vrea la mine, desi, culmea in fiecare zi (aproape )mi l da cca 6-8 ore , timp in care eu il ingrijesc. Am proba o inregistrare in care ea il obliga sa mi spuna anumite lucruri iar copilul refuza, o contrazice iar ea se pare ca il agreseaza fizic

Am facut o sesizare la protectia copilului dar inainte de depunerea la registratura am fost in audienta la directorul institutiei explicandu i doamnei ca situatia este una complicata pentru ca mama baiatului este ofiter intr o structura foarte importanta . Doamna director a vazut proba si dorea sa ia masuri urgente dar am spus ca nu e cazul pt ca , copilul era cu mine si urma sa plec cu el in concediu imediat deci nu era in pericol. Am rugat o sa amine ancheta citeva zile pina dupa intoarcerea mea si a baiatului in localitate. Asa s-a si intimplat Numai ca , de ceea ce ma temeam nu am scapat, mama copiului a intervenit si astfel rezultatele anchetei au fost in favoarea mamei copilului.
Ce pot face eu in acveasta situatie/? mai pot face ceva la protectia copilului, pot contesta cumva concluziile anchetei ( de fapt nu cred ca afost vreo ancheta !) .Nu au fost luate niciun fel de masuri si nici vreo monitorizare nu s-a realizat...

Dupa ancheta facuta si concluziile stabilite mama a prins curaj, ma hartuieste si ameninta dar in acelsai timp nu stie cum sa scape de baiat si mi l da zi de zi sa l ingrijesc...

Va rog indrumati ma ce pot sa fac in situatia asta ?

Cel mai recent răspuns: CostinIancu , utilizator 12:07, 11 Octombrie 2016
Martonze, nu reiese de nicaieri ca mama ar vrea ca minorul sa nutreasca sentimente de dragoste fata de tata, in momentul in care trage copilul de gat ca nu spune ca ii este frica de tata.
Nu, nu stim ce s-a intamplat acasa la mama, nu avem tabloul complet, avem insa o inregistrare cu un minor care plange si se roaga de mama sa nu-I mai faca ce facea ea atunci de se plangea bietul ca il doare gatul. Oare ce? si acea actiune a mamei venea dupa ce minorul a refuzat sa spuna ca ii este teama de tata si a contrazis mama. Dar noi nu stim ce s-a intamplat...... Ma rog, noi e prea mult spus....dumneavoastra inca nu stiti ce s-a intamplat, pentru ceilalti este mult prea evident.
Insa mai conteaza un mic abuz cand scopul dumneavoastra este doar sa dovediti ca alienarea parentala nu exista?

Nu credeti ca serviciile angajeaza imbecili???? Eu cred ca orice serviciu isi are imbecilii lui.
Stimate domn eu in locul dvs as apela la metoda incetu cu incetu se face otetu'. Si anume, dvs ziceti ca mama va solicita adesea sa preluati copilul dat fiind ca dumneaiei are nu stiu ce treaba. Preluati-l. Sunati-o ca pustiul vrea sa mai ramana (daca asa stau lucrurile, adica nu sa mintiti sau sa chinuiti copilul) si ca faceti lectiile cu el. Apoi duceti-l acasa. Data viitoare, iarasi daca vrea copilul, faceti si lectii si rugati-o pe mama sa-l lase peste noapte ca-l duceti dvs a 2a zi la scoala si tot asa. De cate ori va cere sa aduceti copilul inapoi, duceti-l. Comportati-va ca un om de incredere, astfel incat mama sa nu se teama ca daca azi ramane copilul mai mult la dvs inseamna ca de maine nu i-l mai aduceti inapoi! Astfel, fara sa declansati un razboi si mai ales fara sa o mintiti, fara sa ascundeti copilul sau sa intarziati fara sa o anuntati, poate treptat se va simti nu doar copilul bine la dvs, ci si mama stiindu-l in grija dvs. Lucrurile se vor reaseza fara instante, in mod natural. Daca in schimb declansati o batalie si doamna se va simti datoare sa "lupte". Asta e ultima moda in iubire: "lupta"! Eu cred ca pe dvs va intereseaza binele copilului nu razboaiele cu mama, sau cel putin sper. Poate dvs veti intelege in timp util ca ceea ce trebuie si e important sa schimbati nu e hotararea judecatoreasca, ci realitatea, intre cele doua putand adesea exista mari diferente!
Odata pornit un razboi e greu sa reajungi la pace, si mai ales fara sa inregistrezi pierderi (in majoritatea cazurilor ambele parti). E mai usor sa imbunatatiti pas cu pas o situatie bunicica, chiar daca nu pe deplin multumitoare.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
proastasatului, utilizator
Stimate user costache17 sunt in aceeasi situatie cu a dvs legata de ancheta realizata de catre dgaspc si care a fost influentata de catre mama copilului meu (desi eu am cerut monitorizare programului de vizita pt ca nu imi era respectat ).

Avocatul meu m-a sfatuit sa nu fac nicio contestatie (cica nici nu exista dpdv legal o astfel de contestatie ci doar se poate realiza sub forma de plangere) si mi-a zis ca un proces pe contencios administrativ poate dura si ani in instanta.

In plus, daca realizam plangerea trebuia depusa la acelasi dgaspc si doar nu credeti ca nu se acopera unii pe altii (de la psihologi la asistenti sociali) si pana la urma nu rezolvam nimic. Doar apaream in instanta ca parintele care face plangeri cat mai multe celuilalt parinte iar judecatorilor nu le plac persoanele care au ceva impotriva "statului" (cu toate institutiile lui, inclusiv judecatorii :D).

Sincer va spun ca eu personal m-am resemnat si in acest moment astept decizia instantei - am proces pe rol prin care incerc sa schimb domiciliul minorului la mine sau macar sa am program de vizita mai extins.
Legat de alienarea parentala, am avut si eu suficiente dovezi in instanta ca exista si e in deplina dezvoltare, insa judecatorul a decis sa nu evalueze psihologic copilul.

Culmea, desi am fost refuzat de catre instanta, mama copilului a cerut evaluarea psihologica a acestuia la acelasi dgapsc care a emis un raport favorabil ei si la acelasi psiholog la care am cerut si eu evaluarea psihologica initiala (cea din cadrul monitorizari) si care nu s-a mai intamplat, psihologul motivand ca "nu are copilul nicio problema ci noi parintii"....se pare ca la insistentele mamei acum a acceptat sa evalueze copilul - Deci, cum va intrebati si dvs, unde e dreptatea?

Eu va spun ca nu exista si mamele in continuare sunt primordiale si probabil asa va ramane multi ani de acum inainte...si mai trist este ca nici nu avem ce sa facem in acest sens...decat sa ne resemnam!

Mama ramane mama, oricat de dezinteresata ar fi de copil si oricate dovezi am avea cum ca un tata poate se ocupa mai bine de copil....iar fara mama nu prea lasi un copil sa creasca...pe cand fara tata, se descurca.

Asta-i mentalitatea in Romania, incepand de la institutiile statului care ar trebui sa protejeze interesul superior al copiilor si terminand cu judecatorii care, probabil plictisiti de atatea cazuri pe zi, dau decizii doar ca sa rezolve un dosar.

Din experienta va spun ca si daca aveti certificat medico-legal de la IML pt abuzul copilului nu cred ca veti impresiona prea tare pt ca, nu-i asa: bataia e rupta din rai si asa disciplinezi un copil.

Trist, dar adevarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)