avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna ziua,
poti sa te debransezi de la sistemul de incalzire centralizat fara sa informezi RADET? Daca sunt propietari in bloc, care nu figureaza debransati de la RADET ei pot fi scosi de la plata caldurii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 08:12, 1 Noiembrie 2016
Nu pot fi scosi TOTAL de la plata caldurii.
Chiar si in cazul in care au instalat centrala termica, ei tot vor plati o suma si la caldura primita de la RADET pentru consumul de caldura care este la comun (tevile de pe scara blocului, de la subsol...)
1-Este procedura concreta cu etape de parcurs pentru debransat de la furnizorul de utilitati in sistem centralizat
Este necesar acordul furnizorului
2-Daca proprietarii nu au parcurs procedura legal prevazuta pentru debransare,nu exista temei legal pentru a fi exonerati de la plata c/v consum individual
Revin: in urma adresei facute la RADET si a raspunsului am depistat un numar de apartamente care nu figureaza debransate la RADET, dar si-au montat centrale individuale si nu mai figureaza la plata caldurii centralizate de cel putin doi ani. Este legala neplata calurii? Daca nu, care este procedura?
Multumesc!
debransarile sunt reglementate de Legea 325/2006 art 30 (2) , (4) , in ce priveste ca uni propietari nu platesc caldura de 2 ani , este logic sa nu plateasca ptr ca nu au consumat , mai ales ca aceste cheltuieli s-au repartizat pe liste care nu au fost contestate in termenul legal de 10 zile , vinovati de aceste nereguli sunt ,reprezentati asociatiei ( comitetul executiv si presedintele ) care au permis aceste debransari
nefiind debransati cum pot sa am siguranta ca nu au consumat? Nu am contestat lsitele in 10 zile pentru ca nu stiam ca ei nu sunt debransati.

Alte discuții în legătură

Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor alina_25 alina_25 Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in bloc cu debransati de la radet gigiraut gigiraut Buna ziua,locuiesc intr-un bloc din sectorul “care este” si care bloc nu are restante la furnizorii de servicii. In bloc avem 40% apartamente debransate de ... (vezi toată discuția)