Am renuntat la cererea de chemare in judecata in contencios administrativ.
Am promovat recurs impotriva hotararii prin care ia act de renuntare, sub aspectul ca ma obliga la cheltuieli de judecata.
Recursul impotriva hotararii de luare act a renuntarii la judecata se judeca de sectia specializata de contencios administrativ?
Mie mi-ar parea normal sa se judece de sectia civila, intrucat priveste strict chestiunea cheltuielilor de judecata si nu are nicio legatura cu cererea in contencios administrativ, la care am renuntat.
Renuntarea la judecata are ca efect obligarea la plata cheltuielilor de judecata.
Recursul va fi solutionat tot de un complet de contencios chiar daca priveste numai cheltuielile de judecata.
Mie imi pare ca, obiectul nefiind o cerere in contencios administrativ, ci chestiunea pur civila a cheltuielilor de judecata, nu exista temei sa atraga competenta sectiei specializate de contencios administrativ sa solutioneze recursul.
Care este temeiul legal care stabileste ce sectie a instantei e competenta sa solutioneze o cerere?
Cererea de chemare in judecata stabileste competenta materiala, teritoriala si functionala a instantei.
In cazul dvs, v-ati judecata in cadrul sectiei de contencios si implicit calea de atac va fi solutionata tot de o sectie de contencios.
Daca dvs considerati ca nu ar fi competenta o astfel de sectie puteti ridica aceasta exceptie in calea de atac si vedeti cum considera instanta.
Eu va pot spune ca aceasta exceptie va fi respinsa.
Cai de atac
ioanandrei
Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)