avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Parinte al copilului cu handicap scutit de impozit pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Parinte al copilului cu handicap scutit de impozit pe venit

Buna ziua,

As dori niste informatii in legatura cu un subiect, si anume " Parintii copiilor cu handicap sunt scutiti de impozitul pe venit", m-am gandit la impozitul pe salari.
Orice informatie imi este de folos.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:35, 14 Octombrie 2016
Nu beneficiați de scutire a impozitului pe venit.
Potrtivit codului fiscal, art 60
[ link extern ]

ART. 60 - Scutiri

Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:

a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;

b) salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);

c) pensii;

d) activități agricole, silvicultură și piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105 , realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfășurării activității de creare de programe pentru calculator. încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, al ministrului pentru societatea informațională, al ministrului educației și cercetării științifice și al ministrului finanțelor publice; Norme metodologice

3. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfășurării activității de cercetare-dezvoltare aplicativă și/sau de dezvoltare tehnologică, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației naționale și cercetării științifice, al ministrului economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, al ministrului finanțelor publice, al ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru programatori cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: salariatii care sunt angaji programatori au scutire de impozit. In conditiile in care esti ... (vezi toată discuția)
Se da articolul art. 60 - scutiri sunt scutiți de la plata impozitului ... vstvoicu vstvoicu Se da articolul ART. 60 - Scutiri Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: 1. persoanele fizice cu handicap grav sau ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit programatori lucianse lucianse Buna ziua. Lucrez la o multinationala producatoare de software, in departamentul IT pe pozitia de inginer sistem. Am citit OMFP nr. 835/2015 si atat ... (vezi toată discuția)