Am un dosar civil, in care doi judecatori au pasat dosarul de la unul la celalat, ultimul pasandu-l cu totul la alta judecatorie (alt judet).
Este vorba de o ordonanta de urgenta privind drepturile minorului: primul judecator a amant si a pasat l alt coleg dosarul. Si pentru ca paratul a facut exceptie de necompetenta teritoriala - fara insa a o dovedi, doar asa pe vorbe - ultimul judecator a scapat bucuros de dosar, fara nici macar sa ma asculte, eu fiind in sala sa-mi sustin cauza, iar paratul nu.
Dosarul nici la ora actuala nu stiu unde se afla, pentru ca judecatoria la care a fost trimis nu l-a inregistrat. Asadar, timpul trece, iar drepturile copilului au ramas in aer...
Pe langa asa, mie nu imi convine sa ma deplasez de la domiciliul copilului, in localiatatea unde a fost transferat dosarul, doar pt ca asa au chef unii si altii.
Ce mai pot face? Pot cere si eu exceptie de necompetenta? Ce se intampla atunci?
Daca prin obiectul actiunii nu sunteti reclamant creditor cum prevede art.113(1) pct. 2 NCPC, nu are cum sa se interpreteze altfel.
In invocarea altor pretentii in care reclamantul nu este creditor ci doar cazut in pretentii, se aplica regula genera prevazuta de ART. 107, ALIN 1 si 2, din NCPC - Competenţa teritorială.