avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Teapa - aparat cu lumina polarizata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Teapa - aparat cu lumina polarizata

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt variantele de "atac" in cazul escrocheriei cu aparate medicale gen saltele magnetice, lampi cu lumina polarizata, etc. In afara de reclamatie la ANPC ce mai pot face?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lioo , utilizator 17:41, 11 Octombrie 2016
Daca le-ati achizitionat și dețineți documente în acest sens, iar marfa nu este... ceea ce ați cumpărat, ar putea fi înselăciune, faptă prev. și ped. de art. 244 Cod penal, iar dacă înregistrați plângerea penală la Parchetul de pe lângă Judecatoria (localității de domiciliu) ori Poliție, vă puteți constitui parte civilă conform art. 20 Cod proc. pen.
Și sesizarea ANPC este utilă, deoarece nota de control (răspunsul acestora) poate fi folosită ca probă în cauza penală (ori civilă după caz).
Problema este ca produsul nu este omologatn iar cazul nu este singurul si este cunoscut.
Dar autoritatile se fac ca ploua:

[ link extern ]
[ link extern ]

Am factura si o carticica in care scrie ceva legat de garantie. Nu specifica nimic de omologare etc. deci cred ca s-ar incadra la inselaciune

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
lioo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de custodie mircea lucian mircea lucian Am încheiat un proces verbal de custodia si achitat integral cu factura si bon fiscal niste materiale pentru constructii cu un magazin.am achitat marfa in ... (vezi toată discuția)
Corespondentul art. 215 alin. (3) cod penal din 1969 în n. cod penal Daniela Gratiela Daniela Gratiela Vă rog spuneți-mi dacă există vreo Decizie pronunţată de ÎCCJ ori Soluție (jurisprudența) privind corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare plangere penala companie multinationala, posibilitate obtinere despăgubiri panaitcorneliu panaitcorneliu Buna ziua, O Societate multinațională de Asigurări, a depus o plângere penală impotriva mea la Parchet. Parchetul după 12 luni de anchete, verificări ... (vezi toată discuția)