avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post

Buna ziua,

As vrea sa stiu parerea dumneavoastra in speta urmatoare :

Incepand cu luna martie 2014 pana pe 17 octombrie 2016, am lucrat/lucrez in cadrul unei firme de brokeraj in asigurari cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Am aflat ca locatia unde lucrez se va desfinta si automat si postul pe care lucrez.
As dori sa stiu inafara de indemnizatia de somaj, ce drepturi mai am ? Am dreptul la salarii compensatorii ? In contractul individual de munca nu este nimic specificat

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
AndreRaluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreRaluca , utilizator 11:22, 13 Octombrie 2016
Incepand cu data de 01.01.2011, nu mai exista contract colectiv de munca incheiat la nivel national.
Bun, in cazul asta ce este de facut ? Ca observ ca nimic din codul muncii nu protejeaza angajatul, mai degraba angajatorul.
In privinta salariilor compensatorii , nu puteti face nimic.

In privinta concedierii , puteti contesta decizia de concediere in termen de 45 de zile de la primirea acesteia la Tribunalul in raza caruia domiciliati . Actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.
Update de date.
Mi s-au propus 2 posibilitati :
1. inchiderea contractului sa se faca pe 25 noiembrie timp in care stau in preaviz si sunt platita.

2. Somaj - incetare contract din 17.10, iar intre 17.10 - 25.11 contract pe alta firma.

La prima varianta as vrea sa stiu daca sunt in preaviz se mai acorda somajul ?
Nu aveti cum sa fiti si in preaviz si sa primiti indemnizatia de somaj in acelasi timp.

La prima varianta cu ce articol ar inceta c.i.m. ?

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului atunci cand este concediat andreeeea123 andreeeea123 Buna ziua, Azi am fost informata ca firma nu isi mai permite sa plateasca salariile, si prin urmare trebuie sa imi dau demisia. Care sunt drepturile mele? ... (vezi toată discuția)
Drept pentru ajutor somaj Pattila Pattila O persoana care este angajat la o firma si încetează să lucreze prin demisie are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)