avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare TVA din oficiu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare TVA din oficiu

Buna ziua ,
Societatea a fost infiintata in 2015 .
In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform careia se anuleaza tva-ul cf art 316 al.11 /art 317 al 9/ sau al 11 din legea nr.227/2015 privind codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Firma noastra se ocupa cu intermediere de transport marfa .
As avea mai multe intrebari :
1- ne putem inscrie in registrul operatorilor intracomunitari fara a fi platitori de tva ?
2- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
3- in cazul intermedierilor de transport Europa-Romania si invers ,cum se vor emite facturile catre client, daca clientul are firma in Romania , cu tva sau fara ?

In prezent intermediem :
-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere)
-transport Intern pe parcursul Romaniei , facturile le emitem fara tva (dar contabila colecteaza tva din facturile emise si ne pune sa-l platim ) Este corect ? Avand in vedere ca in rubrica de tva avem 0 (zero) ?

Daca firma nu ar intermedia transport Turcia -Romania si invers practic nu ar mai putea functiona tinand cont ca nu putem efectua intermediari Europa-Romania si invers

Asteptam cu interes raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 14:37, 16 Octombrie 2016
1.Va puteti inscrie , dar daca efectuati operatiuni care sunt impozabile in RO, peste un anumit plafon ,trebuie sa depuneti decont special 301 si sa platiti TVA , fara sa aveti drept de deducere
2.Puteti
3.Facturile se vor emite fara TVA, dar trebuie sa colectati TVA si sa-l platiti la stat(contabila face corect)

Si in plus, atentie trebuie sa ajustati TVA -ul aferent la toate mij.fixe din patrimoniu si sa-l declarati prin 307 sau 311 si sa-l achitati la stat( naspa nu?)

Eu zic sa va revizuiti crteriile pentru care ati fost scosi de la TVA si sa va inregistrati din nou, altfel firma trebuie sa plateasca TVA pe care altii nu-l pot deduce..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea din oficiu a tva-ului roxanamgl roxanamgl Buna ziua , Societatea a fost infiintata in 2015 . In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva a devenit inactiv zakyszabi zakyszabi Buna ziua. Am urmatoare situatie: O firma platitor de Tva a devenit inactivi pe perioada 04.2019-09.2020, au fost anulat tva din oficiu cunform árt. 316 alin ... (vezi toată discuția)
Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)