Br-Andreea a scris:
In primul rand, pentru a putea vinde apartamentul trebuie sa dezbateti succesiunea dupa matusa Dvs. Din cate inteleg eu, nu ati dezbatut inca succesiunea, deci nu aveti nici macar un certificat de mostenitor. Pana cand nu parcurgeti aceasta etapa nu aveti posibilitatea de a vinde.
In al doilea rand, in ceea ce priveste chiria, puteti inchiria si impariti chiria la jumatate, asa nu aveti probleme, fiecare isi primeste partea. Eu nu vad de ce sa va complicati altfel, daca tot exista un acord in acest sens, doar sa va puneti de acord pentru suma ceruta.
In al treilea rand, in ceea ce priveste vanzarea puteti vinde si fara a iesi din indiviziune, iar dupa vanzare impartiti pretul in functie de cotele de mostenire a fiecaruia.
Noi avem certificate de moştenitor. Fratele meu este un potenţial chiriaş/cumpărător dar nu vrea să recunoască acest lucru. În plus este un om foarte bogat (sute de mii de euro cel puţin) care se ocupă şi cu afaceri, inclusiv în domeniul imobiliar. Şi în general este un om meschin şi rău, care vrea să înşele oamenii, a încercat să mă înşele cu mari sume de bani până acum. L-am dat deja în judecată pentru o anumită infracţiune economică şi-l voi mai da în judecată şi pentru tentativă de înşelăciune (a încercat să-mi ofere 100 euro chirie dar ea valorează 240 euro (480 euro întreg apartamentul, avem 1/2 fiecare), există deja un client dispus să ofere acest preţ, urmează să semnăm contractul de închiriere în câteva zile). Problema este ce fac după închiriere (semnăm pe un an) când iar se va amesteca în vânzarea casei.