avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neconcordanta privind cai de atac litigii de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neconcordanta privind cai de atac litigii de munca

Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept, spune art.274 din Codul Muncii

Rezulta de aici ca hotararile pronuntate de instanta de fond sunt definitive, fara sa existe o cale de atac?
Art.214 Legea 62/2011 spune ca hotararile instantei de fond sunt supuse numai apelului.

Exista o necorelare a actelor normative? Daca amandoua sunt legi, legea 53/2003 si legea 62/2011 care va avea prioritate si in baza carui principiu?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:23, 14 Octombrie 2016
Norma citata de dvs din Codul muncii nu este corelată cu dispozitiile noului cod de procedura civila. Era valabilă cd existau hotărâri definitive si hotărâri irevocabile.

In prezent calea de atac este apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aadmiterea contestatiei de istanta la suspendarea executarii de un executor judecatoresc geostyle geostyle Buna seara ,va rog sa ma ajute cineva in urmatoarea problema juridica:detin un titlul executoriu definitiv, am mers la un exc.jud sa-l puna in aplicare ,acest ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacata decizia in cazul unui conflict de munca? Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Am citit undeva (din pacate nu mai stiu unde) ca se judeca odata conflictele de munca si decizia emisa de tribunal este definitiva, neputand fi ... (vezi toată discuția)
Hotarari in litigii de munca Katt Katt Avand in vedere prevederile art. 200 si 214 din Legea nr. 62/2011 privind Dialogul Social, in raport cu art. 278 Cod Procedura Civila si art. 274 Codul muncii ... (vezi toată discuția)