avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi atacata decizia in cazul unui conflict de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi atacata decizia in cazul unui conflict de munca?

Buna ziua!

Am citit undeva (din pacate nu mai stiu unde) ca se judeca odata conflictele de munca si decizia emisa de tribunal este definitiva, neputand fi atacata in instanta superioara. Acuma "aud" altceva.
Care este situatia actuala si puteti sa-mi spuneti si unde gasesc articolul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 21 Octombrie 2015
Conform art. 274 Cdoul Muncii "Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept."Fiind o lege speciala se aplica prioritar in raport cu legea generala(Noul Cod Proc.Civ."
Legea nr.62/2011
Art. 214
Hotararile instantei de fond sunt supuse numai apelului.

Art. 215
Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii hotararii.
Practic ce ma intereseaza pe mine este daca odata judecata treaba la tribunal am terminat cu tot (in castig sau in pierdere) sau mai poate contesta angajatorul decizia judecatoreasca.
Daca pierd nu e bine, dar asta o fi. Daca insa castig nu-mi permit sa continui mai departe in schimb angajatorul are resursele necesare pt. asta.
Hotararea Tribunalului este supusa apelului care se va judeca la Curtea de Apel.
Astfel, angajatorul sau salariatul nemultumiti de solutia pronuntata de Tribunal pot formula apel impotriva acestei hotarari.

O parte care a castigat la Tribunal poate pierde in apel la Curtea de Apel. Cum, de altfel,o parte care a pierdut la Tribunal poate castiga in apel la Curtea de Apel.

Am inteles. Credeam ca in cazul conflictelor de munca hotararea este batuta in cuie si nu mai poate fi atacata nici sub forma de apel.

Alte discuții în legătură

Neconcordanta privind cai de atac litigii de munca vasile2013 vasile2013 Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept, spune art.274 din Codul Muncii Rezulta de aici ca hotararile pronuntate de ... (vezi toată discuția)
"ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre?" nr. 2 oanaportar oanaportar in baza carei legi se poate judeca un proces in care este vorba despre angajarea raspunderii patrimoniala a unui salariat ? Un asemenea proces face parte ... (vezi toată discuția)
Litigiu functionari publici Oceania Oceania In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de ... (vezi toată discuția)