Am citit undeva (din pacate nu mai stiu unde) ca se judeca odata conflictele de munca si decizia emisa de tribunal este definitiva, neputand fi atacata in instanta superioara. Acuma "aud" altceva.
Care este situatia actuala si puteti sa-mi spuneti si unde gasesc articolul respectiv?
Conform art. 274 Cdoul Muncii "Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept."Fiind o lege speciala se aplica prioritar in raport cu legea generala(Noul Cod Proc.Civ."
Practic ce ma intereseaza pe mine este daca odata judecata treaba la tribunal am terminat cu tot (in castig sau in pierdere) sau mai poate contesta angajatorul decizia judecatoreasca.
Daca pierd nu e bine, dar asta o fi. Daca insa castig nu-mi permit sa continui mai departe in schimb angajatorul are resursele necesare pt. asta.
Hotararea Tribunalului este supusa apelului care se va judeca la Curtea de Apel.
Astfel, angajatorul sau salariatul nemultumiti de solutia pronuntata de Tribunal pot formula apel impotriva acestei hotarari.
O parte care a castigat la Tribunal poate pierde in apel la Curtea de Apel. Cum, de altfel,o parte care a pierdut la Tribunal poate castiga in apel la Curtea de Apel.