avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare - ABUZ
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare - ABUZ

Administratora noastra a pus un afis la avizier in care precizeaza ca daca nu schimbam repartitoarele folosite pana acum cu unele cu citire radio o sa platim pausal.

Este normal, cine sunt ei sa faca legile astea.
Este drept sa decida ei pe buzunarul nostru, adica pana acum acele repartitoare nu au fist bune???????
Cum sa platesc pausal daca eu o sa dau citirea dupa repartitoarele de la aceeasi firma, de ce trebuie sa suport eu modernizarea lor????

Este vreo lege care sa le dea dreptul sa faca acest lucru?
Cu ce argumente pot sa vin eu ca si proprietar???
Va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
adminibuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:49, 17 Octombrie 2016
V-ati interesat daca aceasta discutie este mai veche?
Daca s-a luat hotararea la nivel de asociatie sa schimbati aceste repartitoare? Ele oricum trebuie schimbate deoarece li se termina bateria.
Si cu acest prilej se monteaza din cele cu citire radio ca sa se evite masluirea indecsilor de catre locatari si, deci, vicierea calculului.
Poate dv. sunteti o persoana cinstita, corecta, dar nu toata lumea este asa....

Pe de alta parte, culegerea indecsilor se face diferit in cazul repartitoarelor clasice fata de repartitoarele cu citire prin radio. Preluarea trebuie sa fie unitara, la toata lumea la fel. De aceea vi se impune schimbarea repartitoarelor.
Masura inlocuirii repartitorilor de cost poate sa reprezinte hotararea adunarii generale sau decizia comitetului executiv pentru o corecta inregistrare a consumului individual
Clarificati problema cu presedintele de asociatie
Inlocuirea repartitorilor de cost reprezinta o masura cu avantajele si dezavantajele ei,insa in imobilele de locuit in comun minoritatea trebuie sa supuna hotararii majoritatii
adminibuc a scris:

Este vreo lege care sa le dea dreptul sa faca acest lucru?
Cu ce argumente pot sa vin eu ca si proprietar???
Va rog sa ma ajutati

La mine la bloc tocmai s-au schimbat repartitoarele de cost cu unele cu cittire radio. Celor vechi, care aveau mai bine de 10 ani, firma care gestioneaza activitatea nu le mai gasea baterii (!?). Bateria era un LiIon, o singura celula, care arata ca bateriile acelea mici, de 12 V, cam cat o jumatate de baterie AAA. Cum nu mai gaseau, cand sunt bateriii standard, nu stiu.
Pentru asta, s-a discutat in adunarea generala a proprietarior care, ati ghicit, s-a tinut abia la a doua convocare si, de la 6 scari, 10 etaje, s-au adunat doar vreo 30 de persoane. Asta este simtul nostru civic, nu ne pasa! Probabil ca si la dvs. s-a urmat aceasta procedura, legala. Informati-va. Daca este asa, si refuzati sa va montati noile repartitoare, o sa platiti, foarte legal, la pausal!
Cat priveste aspectul practic al chestiunii, eu le consider o binecuvantare: daca la contoarele de apa puteam sa dau anticipat situatia, in cazul in care lipseam mai mult de acasa, la repartitoare nu puteam. Acum, am scapat de o grija.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire repartitor Repartitorcaldura Repartitorcaldura Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Repartitoare cu citire la distanta elenaciuica68 elenaciuica68 buna ziua. firma cu care avem contract pentru repartitoare vrea sa ne oblige sa le schimbam pe cela actuale cu unele noi care se citesc de la distanta. au pus ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației nu-și declară corect consumul de căldură. ce putem face noi, ceilalți membri ai asociației? Trixy Trixy Buna seara, as dori sa aflu, care este modalitatea de a afla consumul de caldura la presedintele de asociatie, deoarece, angajatul care efectua citirile de ... (vezi toată discuția)