avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Am un nepotel de 2 luni, mama este cursanta curs de zi anul 3 la Scoala postliceala F.E.G. Bacau. Intrebarea mea este daca adeverinta eliberata de aceasta institutie este valabila pentru intocmirea si acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului pana la 2 ani? In spitalul din orasul nostru sunt cadre sanitare angajate dupa absolvirea sus numitei institutii, dar forul indreptatit sa primeasca dosarul l-a respins pe motiv ca scoala nu ar fi acreditata. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 17 Octombrie 2016
Potrivit art.2 alin.5 lit.m din OUG 111/2010 , cele 12 eligibile pentru indemnizatia CCC pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele " frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua şansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale".


art.5 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
(1) În aplicarea art. 2 alin. (5) lit. m), o)-s) din ordonanţa de urgenţă, cursurile preuniversitare, universitare, postuniversitare la nivelul studiilor universitare de masterat pot fi frecventate atât la unităţi de învăţământ de stat, cât şi particulare, autorizate sau acreditate, în condiţiile legii, în ţară sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
......


In acest caz, daca institutia respectiva nu este autorizata/acreditata de M.E.N. nu va putea beneficia de drepturile prevazute de OUG 111/2010.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studentele la zi din universitatile particulare beneficiaza de indemnizatia pentru ccc? petronela16 petronela16 Buna ziua! sunt studenta la zi dar la o facultate particulara acreditata,vreau sa stiu daca primesc indemnizatia pentru copil? sunt in anul 2 si sunt ... (vezi toată discuția)
Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului octyta octyta Buna ziua! Numele meu este Octaviana si sunt insarcinata in 6 luni! In prezent sunt studenta la zi in anul 3 de facultate (este acreditata) iar licenta o voi ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie de cc daca sunt studenta? SimonaIo SimonaIo Buna ziua! Luna aceasta urmeaza sa nasc. Mentionez ca sunt studenta in anul I la zi, studii de master. Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)