avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda

Buna ziua,

Locuinta la bloc.
Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi este nevoie? Presedinte asociatie, vecini, administrator, nimeni?
Dar pentru instalarea aerului conditionat este necesara semnatura celor de mai sus?
Ce lege prevede acest lucru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:18, 18 Octombrie 2016
Depinde de sursa de energie, pentru alimentarea cu energie electrica aveti nevoie de semnaturi de la nimeni iar pentru gaz de la ceilalti.
Pentru AC tot de la nimeni aveti nevoie de semnaturi.
1. Sa presupunem ca aveti conditii de separare de masura la gaze - atunci trebuie notificata as. prop. ca va instalati o centrala murala pentru prepararea apei calde menajere si a caldurii; mai mult o sa solictati deconectarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice pentru prepararea apei calde menajere si de incalzire a locuintei.

Daca va montati doar un boyler si vreti sa renuntati la apa calda menajera din retea, solicitati blindarea si sigilarea conductei de apa calda menajera.

2. Pentru instalarea unui sistem de aer conditionat este necesara aprobarea as. prop. deoarece instalarea acestuia se face pe peretele exterior al blocului, acesta facand parte din proprietatea comuna - de care raspunde as. prop.
Mulțumesc.
Apartamentul este separat deja cu instalatia de gaze. Se platesc gazele separat.
Ne deconectam de la RADET la montarea cazanului.
Deci mai trebuie aprobarea asociatiei pentru instalare cazan?
Nu am auzit pe nimeni in bloc sa fi cerut aprobarea pentru instalarea aerului conditionat.
Pai notificati as. prop. in momentul in care va deconectati de la RADET - ca sa stie si ei pentru a nu va mai repartiza costuri cu incalzirea locuintei (probabil ca o sa mai platiti doar costurile cu incalzirea spatiilor comune, tevi interioare).

Am cam inteles ca la dvs. in asociatie fiecare face ce vrea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari nu vrea sa-mi semneze pv de deconectare d_dumitrascu d_dumitrascu Am cumparat un apartament in Bucuresti (Colentina) si pentru a incepe sa-mi fac dosarul pentru montajul acestei centrale, ma lovesc de o problema de care nu ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica(atentie pe langa incalzirea centralizata) popicax popicax Vreu sa imi instalez o centrala termica pentu a face apa calda si sa adaug calarifere in camerele cu probleme si incalzire in pardoseala in baie, fara sa ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)