avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri ale salariului net
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri ale salariului net

Buna ziua
Avem un caz in care s-au primit doua popriri pe salariul unui angajat. Acesta, intr-o declaratie pe proprie raspundere ne informeaza ca mai are in derulare inca o poprire care ii este executata pe contul bancar. Fapt verificat si de noi cu banca unde are cont deschis si unde ii si viram salariul.
Cum se va aplica correct regula de 1/2 din salariul incasat?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:37, 19 Octombrie 2016
I se va opri 1/2 din salariul net ... pentru a stabili cum impartiti suma retinuta , va trebui sa vorbiti cu cei doi executori.
Iar banca va trebui sa inceteze orice poprire dup ce va primi de la dvs. o adresa ca executati cele doua popriri si de la salriat o adresa prin crae va comunica la banca fapul ca in contul poprit in banca el primeste numais alariul, nu si alte venituri, iar salariul este deja poprit in proportie de 1/2 la angajator.
Eu vă propun să-i dați salariatului banii direct în mână, și să nu-i mai virați în contul bancar și ați rezolvat simplu problema.
Banca reține ilegal banii din cont. Nu se poate pună dublă poprire, este ilegal.
50% este poprirea maximă pentru N creditori care trebuie să-și împartă între ei soldul rezultat din cei 50% NET.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca s-a facut o confuzie, anume: banca are in derulare o a 3 a poprire , nu este vorba de dublarea vreuneia din cele doua primite de noi ca angajator. De aici si dubiul meu legat de cum este correct sa executam. Avem declaratia anagajatului ca are cunostinta de o a 3 a poprire. Informatia in cauza este si verifcata de mine cu cei de la banca.
Numai bine!
Ramane valabil ce v-am spus: banca nu poate popri suma din cont care provine din salariu, pentru ca aacesata este deja poprita in maximul legal de 1/2. Faptul ca la banca este o treia poprire nu schimba lucrurile cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare datornic la banca avas avas Buna ziua, Am vreo obligatie legala ca SRL sa dau curs cererii scrise din partea unei banci de retinere din salariul unui angajat a unei parti pentru ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)