avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imputare retete emise, fara acord de protocol
Discuție deschisă în Executare silită

Imputare retete emise, fara acord de protocol

Buna seara!
Sunt medic de familie la un dispensar rural. In perioada octombrie 2013-februarie 2014 am emis in urma scrisorii de recomandare si a aprobarii de prescriere de la Casa de Sanatate, 5(cinci) retete cu hormoni de crestere, pentru un pacient de 17 ani. Protocolul de prescriere a medicamentului prevedea ca singur prescriptor medicul specialist endocrinolog, care dupa prescrierea primei retete a indrumat pacientul catre medicul de familie (conform relatarii pacientului si a scrisorii medicale emise de edocrinolog). La insistentele pacientului si a familiei am emis retetele care acum imi sunt imputate de catre Casa de Sanatate. Mentionez ca nu am avut nici un castig material si nici statul nu a fost in vreun fel prejudiciat, deoarece pacientul oricum avea dreptul la acest tratament. In acest lant de erori (endocrinologul care a trimis pacientul pentru prescriere la medicul de familie, farmacia care a eliberat reteta emisa de medicul de familie si Casa de Sanatate care a decontat reteta in aceste conditii, si care s-a sesizat doar in momentul in care a fost la randul ei verificata de Curtea de Conturi, in octombrie 2016) de ce trebuie sa suport doar eu plata contravalorii retetelor.
Exista vreo modalitate de rezolvare pe cale amiabila a acestei decizii sau imi ramane doar posibilitatea de a o ataca in instanta.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Retete compensate - transcriere reteta de la medicul specialist URIAS URIAS Buna ziua, Va rog un raspuns pentru următoarea problema care ma duce la exasperare: Am fost la medicul specialist si mi-a scris o reteta normala cu mai ... (vezi toată discuția)
Exista aceasta legea invocata de medicul de familie? Tallulah Tallulah As dori sa stiu daca exista cumva o lege conform careia medicul de familie sa nu poata elibera in aceeasi luna trimitere si reteta, intrucat eu nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)