avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salariu

Buna ziua !
Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta fiind 1/3 din salariu ) sau se calculeaza numai la salariul cuvenit pt. orele efectiv lucrate ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 8 Ianuarie 2014
Conform art.728 alin.4 C.proc.civ., ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

Prin urmare, indemnizatia de concediu medical poate fi urmarita numai pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)
Poprire vs concediu medical gina2010 gina2010 Buna ziua, daca am sosita pe numele unui salariat o poprire iar el s-a aflat o buna parte din luna iunie in concediu medical, ii pot retine1/3 din netul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat aflat in medical cod 03 dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am primit o poprire de la banca ptr. un salariat aflat in medical accident de munca din aprilie 2016. Dan cate am citit pe forum spune ca nu se ... (vezi toată discuția)