avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spitalul poate incheia contract de voluntariat direct ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spitalul poate incheia contract de voluntariat direct cu voluntarul sau prin intermediul unui ONG

In legea 78/2014 la art 3 lit.. este mentionat ca "Organizatia -gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat".
O institutie publica, de ex Spital poate incheia un contract cu o persoana care vrea sa desfasoare o activitate de voluntariat? Pentru ca nu este o persoana juridica fara scop lucrativ. Ori voluntarul trebuie sa fie inscris intr-o Organizatie fara scop lucrativ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 19 Octombrie 2016
Spitalul poate incheia direct contract de voluntariat cu acea persoana.
Pe ce baza legala?
Baza legala : Legea 78/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O institutie de invatamant poate incheia un contract de voluntariat? alex_01573 alex_01573 Este posibila incheierea unui astfel de contract de catre o institutie publica de invatamant? (vezi toată discuția)
Voluntariat sabadas sabadas M-ar interesa daca un spital public mai poate accepta voluntari potrivit legii 78/2014, atat timp cat legea specifica: organizatia-gazda este persoana ... (vezi toată discuția)
Internship firma it Amalgam Amalgam Buna ziua, In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati ... (vezi toată discuția)