avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintare popriri
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintare popriri

Buna ziua,

Am doua popriri pentru acelasi salariat, de la executori diferiti, pentru dosare de executare diferite (credite bancare).

Care este procentul pe care trebuie sa-l opresc salariatului din venitul net?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:27, 19 Octombrie 2016
1/2.
Buna ziua,

In cazul in care sunt infiintate mai multe popriri si sumele pentru care s-a dispus infiintarea popririi depasesc suma urmaribila din veniturile debitorului, tertul poprit are obligatia de a retine si consemna suma urmaribila la prima poprire infiintata, instiintandu-i pe executorii judecatoresti care au infiintat popririle.

Salariile si alte venituri periodice pot fi urmarite:

a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;

b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor,
alexandravasile a scris:

tertul poprit are obligatia de a retine si consemna suma urmaribila la prima poprire infiintata, instiintandu-i pe executorii judecatoresti care au infiintat popririle.


Exista vreun argument de text de lege pentru executarea popririi catre primul executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariat carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta intr-o situatie: am primit pentru un salariat 4 adrese de infiintare a popririi pe salariu, 3 sunt de la ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca salariul angajatului care are deja o poprire ... Simona Mirea Simona Mirea Buna ziua, Daca salariul angajatului care are deja o poprire infiintata, creste semnificativ, poprirea se modifica? Care este cadrul legal? (vezi toată discuția)