avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie sau act aditional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie sau act aditional?

Buna ziua, sper ca am ales bine sectiunea unde postez.

Intrebarea mea este legata de modalitatea legala de majorare a unor salarii prin efectul legii.

Cum nu pot da foarte multe detalii, o sa exemplific mai simplist :
Intr-o unitate de stat se maresc salariile uniform cu 10%. Pentru a instiinta salariatii, ce act se intocmeste? Decizie de majorare sau act aditional?


Oarecum legat de acelasi lucru, dar cu alta problema : daca printr-o schimbare legislativa (ordin de ministru) se schimba niste proceduri operationale si drept urmare trebuie modificata fisa de post a mai multor salariati, este nevoie ca acelor salariati sa li se intocmeasca act aditional?


Multumesc anticipat pentru raspunsuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 19 Octombrie 2016
Daca majorarea este ca efect al unui act normativ, atunci se intocmeste decizie de majorare.

Legat de fisa de post , parerile sunt impartite ... daca se modifica felul muncii , atunci va trebui intocmite acte aditionale .
Multumesc de raspuns.
Imi puteti spune va rog si ce lege spune ca la majorarea printr-un act normativ se intocmeste decizie?

Legat de fisele de post, felul muncii nu se schimba, doar anumite proceduri.
Art.17 alin.5 C.mun. : Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)