avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua. Am divortat de 2 ani si jumatate, am hotarare definitiva prin care s-a stabilit pensia de intretinere, dar nu este specificat cum se face viramentul. Pana luna trecuta banii au fost virati de fostul sot in contul meu cu mentiunea "pensie alimentara", dar in luna septembrie am facut o adresa catre unitatea unde lucreaza pentru a-i anunta cu privire la inchiderea contului in care punea el banii incepand cu data de 01.11.2016 si ii rugam sa faca viramentul in noul cont deschis la alta banca, anexandu-le si copie dupa contul IBAN de la noua banca. Adresa am trimis-o cu confirmare de primire, pe care am si primit-o. Pana la ora actuala nu i-au intrat banii copilului si nu stiu ce s-a intamplat. Tin sa mentionez ca nu mai tin legatura cu fostul sot si nici nu am vreun numar de telefon. Cum aflu ce s-a intamplat, de ce nu a intrat pensia? Fostul sot nu trebuia sa duca copie dupa hotararea de divort la contabilitate pentru a i se retine suma care reprezinta pensia de intretinere? Ce sfat imi dati? P.S.: In momentul in care cei de la contabilitate sau financiar au primit adresa de la mine nu aveau obligatia de a-l informa cu privire la schimbarea bancii si a contului si eventual, sa-i dea copie dupa IBAN-ul trimis de mine pentru a vira banii?
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Janina71, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 20 Octombrie 2016
Informatii primiti de la societatea angajatoare, tert poprit.( proprirea a fost infiintata asupra veniturilor salariale realizate ).
Mi-e ca omul va dadea pensia din mana, nu are poprire infiintata pe salariu.
Oricum, daca nu aveti nicio adresa de contact a fostului sot, comunicati cu angajatorul, poate nu mai lucreaza la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate trimite pensia alimentara? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! Avand in vedere ca in urma divortului,tatal copilului trebuie sa plateasca pensie alimentara,iar noi (eu si copilul) suntem in ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului are poprire pentru neplata pensiei de întreținere și cheltuieli de executare. i se va opri în continuare din salariu dacă intră în concediu medical? dyzzyy dyzzyy Buna seara! Daca fostul sot intra in concediu medical, i se va opri in continuare din salariu? El are poprire pt neplata pensiei data prin tribunal...executare ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)